Blogbazár

Kötcsei találkozó – nem NER-ül, hanem “emberül”

Kötcsei találkozó - nem NER-ül, hanem "emberül"

31. nemzeti Fidesz-kötcsei találkozó szombaton beindult, itt tudhatják meg a fun-ok, hogy Orbán Viktor hogyan tervezi a közeljövőt, itt szondáztatja meg a híveket, mennyire elégedettek ezzel a jövőképpel. Ám Kötcsén másféle találkozó is lehetséges – ne a falut hibáztassuk az odacuccolók helyett!

Kötcse NER-ül

A kötcsei találkozó jelentősége, hogy szűkebb, de abszolút bizalmi körben tudja a kormányfő a számára releváns véleményeket meghallgatni, a reakció­kat szondázni

– nyilatkozta Magyar Nemzetnek Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatóhelyettese hozzátéve:

Orbán Viktor miniszterelnök évtizedek óta betekintést enged úgy a szélesebben vett nyilvánosság, mint a szűkebben értelmezett, a jobboldalhoz közel álló politikai és gazdasági holdudvar számára a kormányzás aktuális kihívásaiba, a jövőbeni tervekbe és intézkedésekbe.

Ez a találkozó is Kötcsén esett meg

Zsivajgottak. Szépek voltak, óvodások, kisiskolások. Hárman. Anyukájuk mellettük, már a pénztárnál álltak a kötcsei kisboltban. Szép tekintetű asszony. Soha korábban nem találkoztunk. Kiderült, dolgozni indul, a nyári szünetben nincs kire hagyni a gyerekeket, férje is dolgozik, mennek a gyerekek akkor most vele, aztán majd ellesznek ők fegyelmezetten. Kedves gyerekek.

-kezdte közösségi oldala bejegyzését Gyurcsány Ferenc.

“Mondom, hadd vigyem őket játszani, tudja ki vagyok, megbízhat bennem, nagy a kert, sok a vendég, sok kölyök van nyáron nálunk, jól el lesz ez a három is. Szívesen vagyok velük.

Méregetett pár pillanatig. Aztán kérdezett ezt meg azt.

Végül a gyerekeket, hogy akarnak-e menni, jönni. Aztán mikor kiderült, hogy ilyen-olyan ismerős kislány és kisfiú is van nálunk a faluból, akkor megjött a bátorságuk és jöttek. Végül két napot maradtak. Az én legkisebb fiam Budapest egyik legjobb iskolájába jár, nagyszájú, magabiztos, nagyvárosi gyerek. A mi három helyes új kisgyerekünk egy kis faluban, szűkebb, szorítóbb világban él. Kellett egy kevés idő, hogy egymásra találjanak. Meg még pár helyi ismerős gyerek, akik közvetítettek az elején. Talán két óra.

És ezek a gyerekek értették és szerették egymást. Várták, hogy másnap is találkozzanak. Jöttek. Közössé lettek a semmiből. Nem tudom, hogy a szülők mit gondolnak a világról. Nem beszéltünk politikáról. Örültünk egymásnak. Hogy a gyerekeinknek van pár jó közös napja. Aztán mentek, mert harmadnap már egy másik nagy társaság jött, munka, más dolgunk volt.”

Orbán, amikor próbált “jófej” lenni….

…egyszer pedig….

…az is volt, hogy….

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!

About Author