Sorting by

×

Kovács Gábor a Nemzeti Filmintézet abszurd, megalázó, a magyar filmszakmát szembeköpő döntéséről….

Ahogy arról beszámoltunk, Rákay és  barátai a Most vagy soha! című “grandiózus történelmi kalandfilmjére, ami a márciusi ifjak sorsfordító napjáról szól”, a Nemzeti Filmintézet (NFI) 4.500 millió közforintot ítélt oda, melyből 2 milliárd forint egyedi kormányhatározat alapján nyújtott támogatás Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójához kapcsolódva.

Schilling Árpád rendező szerint

“…Ebből a pénzből legalább 10 normál költségvetésű magyar film készülhetne el. Tíz magyar rendező, író, operatőr, látványtervező, vágó (alkotói csapat) sokszínű munkája helyett készül el ez az egyetlen gigafilm, amely majd pontosan ott végzi majd, ahol hasonló indíttatású elődei – a Hídember vagy a Sorstalanság – a kultúrtörténet nagy süllyesztőjében….”

Kovács Gábor, aki egyebek közt Hajdu Szabolcs, Török Ferenc, Forgács Péter, Fliegauf Bence és Mundruczó Kornél filmjeinek a producere, olykor társproducere volt, közösségi oldalán írta le véleményét:

“Nagyon várom a teljes szakma megjelenését!

Abszurd, megalázó, a magyar filmszakmát szembeköpő NFI döntés, hogy a honi közélet legüresebb tekintetű bájgúnárja és az utóbbi évek legostobább és legtehetségtelenebb filmjének rendezője 4.5 milliárdos támogatást kapott (TAO-val kiegészítve 6.5 Mrd).

Az már csak rigófütty, hogy a régi jóbarát, majdnem játékfilmes producer a 1.6 milliárd mellé még kapott a Hadik filmre 20 M, 15 M és most ismét 60 M (fogy a lé..). Itt legalább dicséretes, hogy a filmmel ismerkedő színházi rendezőt kisegítettek Dyga Zsomborral, egy tehetséges filmrendezővel.

Az eddig gyávácska szakmának meg javaslok egy közös alvást a Hősök terén, hátha bátrabbak lesznek másnapra (tiszteletre méltó kivételek: Herendi Gábor, Muhi Andtás, Pataki Ági, Pálfi György, Szász János, Török Ferenc, Rév Marcell..)

A többi huncutságról ajánlom barátom, kollégám, névrokonom alábbi interjúját, bar sajnos egy nappal korábban készült mint a történelmi NFI döntés…lehet, hogy igy időzítették.”

A bejegyzésben említett riportot ide kattintva olvashatják! Ízelítőül és kedvcsinálóként pár téma:

A producer Kálomista Gáborról, Andy Vajnáról, a kormányváltás szükségességéről, a magyar emberek filmnézési szokásairól, a kormány jelenlegi kultúrpolitikájáról és a politikai filmekről adott interjút a 168 Órában.

 

Kovács Gábor: abszurd, megalázó, a magyar filmszakmát szembeköpő NFI döntés, hogy a honi közélet legüresebb tekintetű bájgúnárja és az utóbbi évek legostobább és legtehetségtelenebb filmjének rendezője 4.5 milliárdos támogatást kapott

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2022.01.29 - 12:20
  Közvetlen hivatkozás

  A fentebb megfogalmazott vélemények mindegyikével mélyen egyetértek! Az nagyon nem jó, hogy az O1G kulturális színvonalával és a propaganda minisztérium ideológiájának azonos szintű bárgyúságával készüljenek Magyarországot, és az egykor tiszteletre méltó magyar filmgyártást szégyenbe hozó “alkotások”!

  Válasz
  • 2022.01.30 - 18:56
   Közvetlen hivatkozás

   Hogy van az, hogy csak az a jó film amit ti készítetek? 40 éve nem tudtatok egy normális filmet készíteni. Ti csak lúzerokat bemutató filmeket készítetek. Ócska senkik vagytok, jó lenne, ha félre állnátok, vagy ahogy a böszme ajánlotta: el lehet menni! Tessék!

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.