Connect with us

Budapesti hétköznapok

Kovács Gergely: a cikk minden állítása hazugság

Kovács Gergely: a cikk minden állítása hazugság
Megosztás

Nem szeretném elviccelni a dolgot, úgyhogy ezúttal nézzétek el nekem a komoly hangvételt. Az önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán és a honlapján kedd este megjelent szürreális poszt kapcsán el kell mondanom, hogy sikerült a jelenlegi vezetésnek ismét meglepnie azzal, hogy mennyi hazugságot képesek nagyjából tíz mondatba belesűríteni – írta Kovács Gergely, MKKP-s megválasztott XII. kerületi polgármester.

„A válaszom röviden: a cikk minden állítása hazugság

Több helyről lehetett az elmúlt hetekben hallani, hogy aggódnak a kerületi intézmények vezetői az állásuk miatt. Most már tudom, mi az oka, a saját munkáltatójuk kelti a pánikot. Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy szó sincs ilyesmiről, sőt egy hivatali dolgozónak sem kell majd a házamat munkaidőben takarítania, Pokorni Zoltán eddigi gyakorlatával szemben.

Ezúton szeretnék üzenni az intézmények vezetőinek, például az óvodavezetőknek, hogy ne dőljenek be a munkahelyi pletykáknak. Megértem a félelmüket, hiszen évek óta olyan körülmények között kell dolgozniuk, ahol a politika fontosabb szempont volt minden másnál.

Ennek októbertől vége lesz, érdeklődő vagyok minden egyes vezető és dolgozó véleménye, javaslata iránt, ami a munkakörülmények javítását, könnyítését és hatékonyságát szolgálja, amit maximálisan támogatni fogok, politikai szempontokat teljes mértékben mellőzve. Szeretnék bátorítani minden dolgozót -akár kérdésekkel, aggódásból, akár javaslataikkal- hogy nyugodtan keressenek meg a kovacs.gergely@mkkp.hu vagy a 12ker@mkkp.hu email címen, ismerjük meg egymást.

A szürreális posztról kicsit bővebben:

  • Az önkormányzat állításával szemben sem most, sem hivatalba lépésem után nem fogok személyi aktákban turkálni. Lesz annál fontosabb dolgom, például a kerületi közbeszerzéseknek nevezett lopások leállítása. Erre vonatkozólag amúgy valóban kértem adatot, mert szeretném az ott megmaradó pénzt a kerület jobb működésére fordítani.
  • Az önkormányzat állításával szemben nem tervezek tömeges kirúgásokat, egyetlen óvodavezetőt sem szeretnék a megbízásának lejárta előtt kirúgni. Nem folyosói pletykák alapján fogom vezetni a kerületet, tiszta és nyílt kommunikációt fogok folytatni.
  • Eddig sem vegzáltam hivatali dolgozókat, ezután sem fogok, itt sikerült kabaréba illő módon rasszizmussal, antiszemitizmussal is megvádolniuk.

Az igazság ezzel szemben az, hogy szerettem volna a szervezet működését jobban megismerni, az önkormányzat hivatali vezetőivel hivatalos körülmények között találkozni, hogy megtudjam, min változtatnának a jobb minőségű és hatékonyabb működés érdekében. Ebben a jegyző segítségét kértem, természetesen ezt a jó szokásához híven mondvacsinált indokokkal akadályozza.

Kedves Jegyző Asszony! Hülye posztok megírására szánt idő helyett inkább dolgozzatok azon, hogy válaszoltok az emailben feltett kérdéseimre, akkor talán nem telik 30 napba.

Kapcsolódó

Szerző