A Kétfarkús Kovács Gergely indulna Jobbik-elnöknek és van ötlete győzelme esetére! - Városi Kurír

Sorting by

×

A Kétfarkús Kovács Gergely indulna Jobbik-elnöknek és van ötlete győzelme esetére!

A Kétfarkú Kutya Párt társelnöke a Jobbikon kívül arról is beszélt, milyen hibákat vétettek a kampány alatt, mi a tervük a két év múlva esedékes önkormányzati választáson. A Harcosok Klubja vendége Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke volt.

Hirdetés

Nem tennének ajánlatot Jakab Péter számára, ő maga szeretne elindulni a Jobbik elnöki pozíciójáért – válaszolta kérdésre a műsorban Kovács Gergely.

„Hátha megnyerem, és akkor feloszlathatom a pártot”

– tette hozzá a társelnök. Azt nem tudja egyébként, hogy Kétfarkúként lehet-e más párt tagja, de a Jobbiknál több a pénz, ezért maximum átmegy oda – mondta a műsorban.

Nagyon nem irigyli a parlamentbe bekerülő Momentumot, mert szerinte most, ha valaki felszólal az országgyűlésben, az senkit nem érdekel. Bár a választás estéjén sokan szomorúak voltak, de azért egyben maradt a párt. A pártelnök szerint hálásnak kell lenniük azért, hogy 71 helyen kellett elindulniuk, mert sosem volt ennyi „kutyapártos-csapat”.

Hibák és aláírásgyűjtések a kampány alatt

Szerinte nem csak azt rontották el a kampányban, hogy nem volt elég magas sem az ő, sem a másik társelnök, Döme Zsuzsanna fizetése, ezért nem tudtak kampányolni, hanem abban is hibát lát, hogy

az ország fele a mai napig azt hiszi, hogy a Kutyapárt annyi, hogy kifestik a járdát, néha elviszi a rendőr és vicces mondatokat írnak a Facebookra.

A másik, ami nehézség volt számukra, hogy nem tudtak a kampány elejére félretenni pénzt. Még a kampány alatt a gyöngyösi körzetben visszaléptette egyik jelöltjét az MKKP, mert nem tudták kideríteni, hogy kik gyűjtötték neki az aláírásokat. Mivel ez a kampánypénz mértékének sávos határán van, ez 117 millió forinttal kevesebb támogatást jelent, így a különbözetet visszautalták a Magyar Államkincstárnak. Ezzel kapcsolatban Kovács Gergely elmesélte, hogy

az aláírásgyűjtés második hetében észrevették, hogy a Fideszhez közeli szereplők „segíteni” akarnak nekik aláírásokat gyűjteni, úgy, hogy átmásolt és halott emberek aláírásait viszik nekik. Erről a társelnök szerint hangfelvétel is van.

De olyan is történt a párttal Hajdú-Bihar megyében, hogy

egy fidelitasos akart segíteni nekik aláírást gyűjteni, amit visszautasítottak, másnap viszont megállt négy kisteherautó a standjuknál, amiből kiszálltak 30-an és mind nekik akartak aláírni.

Jövőbeli célok

Számára fontos lenne, hogy a passzivistákat a jövőben be tudják forgatni a rendszerbe. Sokan jelentkeznek hozzájuk passzivistának, csak eddig nem volt meg a pártban az az ember, aki tudott volna ezzel foglalkozni. A 2019-es önkormányzati választásokon kevés helyen indultak, de Ajkát leszámítva mindenhol be tudtak kerülni az önkormányzatba.

A következő céljuk, hogy az összes kerületben, megyeszékhelyeken és random városokban bekerüljenek az önkormányzatokba.

Forrás

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.