Kovács Péter a tuti Fidesz-katona: előre megfontoltan, papirosból olvasva csinált bohócot magából! – Pedig tud (?) Ő saját kútfőből is, ha akar!

Sok-sok Kovács Péterre van szüksége a regnálónak és úgy tűnik, van belőlük jócskán. Ez a jóember azzal a biztos tudattal hajthatta álomra vasárnap este a fejét, hogy minden tőle telhetőt megtett a gondolatokat -ha voltak egyáltalán- teljes mértékben lenullázó hatalom kiszolgálásáért. Egy probléma azért van: közpénzből teszi. De azért látni a kovács-alagút végén a fényt: a cikk végén felvillantja “saját kútfejének rejtelmeit”!

Mit várunk -várhatunk- el egy közszolgától?

Meghatározás:

Azokat a szerveket sorolhatjuk a közszolgálati dolgozókat alkalmazók közé, amelyeket a köz (a társadalom, az állam) tart fenn abból a célból, hogy e szervek, ill. alkalmazottaik meghatározott közérdekű feladatokat lássanak el. A közszolgálati alkalmazott olyan dolgozó, aki olyan szervnél dolgozik, amely a köz érdekében működik.

Sehol nem olvasni olyan tulajdonságáról, hogy pártkatona, aki tálcán nyújtja át a regnáló hatalomnak magát szőröstől-bőröstől. Azt sem leltük, hogy a beosztásából adódóan rábízott, tőle függő emberek közül csak azok érdeleit vegye figyelembe, akik fent nevezett hatalommal azonosulnak. A “köz” sokféle honpolgárból áll, van ellenzéki, kormánypárti és olyan is, aki tesz mindenre, ami politika. Ők mind a munkáltatói a közszolgának és joggal várják el tőle a pártokon felül álló szolgálatot.

Na, ezeknek nem felel meg Kovács, a hű béres….

Temérdek felszólaló kapott lehetőséget a Fidesz-kongresszuson, hogy elmondja kb. ugyanazt: ha nem a Fidesz nyer, az ország elveszik. De ebből a mezőnyből váratlanul kitűnt a XVI. kerület fideszes polgármestere, Kovács Péter, aki fellépése után büszkén posztolt közösségi oldalán:

Egy hozzászóló így jellemezte a polgármestert:

“A központtól várjuk a jó válaszokat? Bravó, ilyen egy ideális katona! Nem gondolkodik, nem érez, nem von kétségbe semmilyen parancsot. Csak lő. Mindig oda, ahová a parancs szól.”

Fővárosi politikusként elárulta, hogyan győzhet a Fidesz Budapesten

„A baloldaliak készpénznek veszik, hogy Budapesten minden körzetet megnyernek. Ne hagyjuk nekik, tudjuk, mit kell tenni. Azt kell tenni, hogy mindannyian, minden kongresszusi küldött, minden önkormányzati képviselő, minden polgármester, minden parlamenti képviselő, minden államtitkár, minden miniszter elmegy és becsönget a szomszédjához, a barátjához, ismerősökhöz és ismeretlenekhez, és elmondja nekik, hogy mi vár rájuk. Miből lehet választani”

– mondta, de kiderült, hogy nem most azonnal, vasárnap délután kezdődik ez munka. Mert így folytatta:

„Persze lesznek kellemetlen kérdések, azokra is válaszolni kell tudni. Itt még várunk arra, hogy a Fidesz-központ megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre, de kedves barátaim, ha meglesznek a válaszok, akkor meglesz a siker”

Egy a jelszó: Fidesz!

„Csak egy fontos van, a munkát azt mindig el kell végezni. Kedves barátaim, arra kérlek titeket, hogy közösen mindannyian, ti is, én is, végezzük el ezt a munkát, jövő tavasszal menjünk el, csöngessünk be mindenhova, és mutassuk meg, hogy mi a másik alternatíva: a Fidesz vagy a rombolás.”

Azt ajánlom mindenkinek, hogy tavasszal, ha csengetnek, előbb csak a kémlelőnyíláson nézzen ki, mert lehet, hogy fertőző a Kovács-kór!

Nicsak! Tud ez a Kovács, ha felbőszül!

Közösségi oldal posztját többen kommentelték, egyikük így:

“1. a kedves mamához csengessetek be!
2. No, mesélj, milyen választ tudtok adni a következő kérdésekre:

 • miért loptok,
 • miért uszítotok mindenki valaki, valami ellen,
 • miért szórtok el közpénzből milliárdokat ezekre az uszításokra, illetve a kamu inzultációkra,
 • miért vágta tönkre Marolcsy és a bagázsotok a forintot (is),
 • miért van az, hogy Gyurcsányék idején 200, most 320 forint a dollár és emiatt is minden drágul,
 •  miért halt meg (jelenleg) 32 ezer embere a Covid-ban,
 • miért erőltettétek a kínai szar, azon túl, hogy darabonként 10-12 dollárt fogtatok rajta,
 • miért hazudoztok – 13 havi nyugdíj ügyben is,
 • miért mondjátok, hogy a szocik szüntették meg miközben csak felfüggesztették, illetve CSAK és kizárólag szocik kormányok idején volt,
 •  miért nem beszéltek arról, hogy Orbán annyira beszari volt, hogy annak idején a 13. havi nyugdíjról szóló szavazásra be sem ment?

És még sok-sok hasonló kérdésre jöhetne válasz a központból. Mellékesen, ha csak egyetlen narancsos droidot is meglátok a házunkban, akkor páros lábbal fogom kitessékelni. Legyetek fideszesek otthon, a nég fal között!”

Több sem kellett a megválasztott polgármesternek! Érdemes elolvasni “saját kútfőből” adott válaszát:

“segítek:

 • 1. az nem lopás, ha valaki közbeszerzést nyer a legolcsóbb ajánlattal.
 • 2. Az uszításban úgy látom a baloldal utcahosszal ver mindenkit, még a koronavírussal szemben is csak az ellenségeskedést szították.
 • 3. A konzultáció a választókkal fontos dolog, illene tiszteletben tartani a balosoknál is, ha már ők nem csinálják.
 • 4. Nincs tönkrevágva a forint, akkor lennénk bajban, ha eurónk volna.
 • 5. Minden drágul, mert az energia drágul a világban, akkor lehetne igaza, ha máshol csökkennének az árak és csak nálunk nőnének. A rezsi például nem nő a lakossági fogyasztóknak, mint Gyurcsány idején nőt.
 • 6. Miért haltak meg Covidban? Mert egyes pártok támadták a védekezést és hülyítették az embereket, egyes vakcinákat be akartak tiltani.
 • 7. Minden oltás hatékony, a kínai is, mondjuk én egyet se fogtam, bár a feleségem azt kapott.
 • 8. Nem hazudunk 13. Havi nyugdíj ügyben sem.
 • 9. Ja úgy nem szüntették meg a szocik, mint a lakásépítési támogatást se. Persze, persze.
 • 10. Ha Orbán beszari, akkor Gyurcsány mi, csak azt ne mond, hogy bátor, igazmondó hazafi 🙂.
 • 11. És még maga mondja, hogy a Fidesz uszít, amikor fizikailag bántalmazna egy másik embert, csak azért mert más pártnak szurkol.

Ennyike.”

Forrás

Kapcsolódó

 

Kovács Péter közszolga a tuti Fidesz-katona: előre megfontoltan, papirosból olvasva csinált bohócot magából! - Ő is tőlünk -a köztől- kapja a fizetését!

Egy hozzászólás itt: “Kovács Péter a tuti Fidesz-katona: előre megfontoltan, papirosból olvasva csinált bohócot magából! – Pedig tud (?) Ő saját kútfőből is, ha akar!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük