Kovács Zoltán egy emlékerdő átadó ünnepségen hozsannázott a vadászturizmusról

Végül is van összefüggés az erdő és a vadászat között, hiszen hol máshol élnének a lelövésre szánt állatkák, amíg el nem érik a kívánt kort. Legalábbis a Kovács-logika erre enged következtetni.

A vadászati turizmus nagy bevételt termelő ága a turizmusnak

– hangsúlyozta Kovács Zoltán, az Egy a Természettel vadászati és természeti világkiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos hétfőn a közmédiának a tapolcai emlékerdő átadó ünnepségén.

Vadászni csak kell…..

Kovács Zoltán hozzátette:

a pandémia megmutatta, milyen sérülékeny a turizmus, amelynek újraindítása fontos feladat.

A kormánybiztos elmondta: a 2021-es vadászati és természeti világkiállítást az

“egy a természettel”

mottó jegyében szervezik.

A vadászat, mint a legfelelősségteljesebb vadgazdálkodás

A rendezvény arra vállalkozik, hogy 50 évvel az 1971-es budapesti vadászati világkiállítás után számvetést tartson arról, hogy mi az ember és a természet, vadászat és természet viszonya. Azt próbálják bemutatni, hogy a lehető legfelelősségteljesebb és leginkább fenntartható formája a természet- és vadgazdálkodásnak a vadászat.

E nélkül a mindennapi élet azon elemei, mint az élelmiszertermelés, a környezetről, a természetről, erdőkről való gondoskodás nem lenne lehetséges

– fejtette ki, hozzátéve: ezért határoztak úgy, hogy mind a 22 állami erdőgazdaságban egy szimbolikus, 1 hektáros emlékerdőt hoznak létre. Ez része a több mint 550 hektárnyi új erdő építésének.

Zárásképp egy kis Trianonozás….

“Így lassan elérjük a Trianon előtti arányt, és Magyarország több mint egynegyede erdő lesz”

tüntetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük