Kovács Zoltán és Kásler Miklós olyan jól “keccsöltek”, hogy jutalmat érdemeltek

Nem mondhatjuk, hogy szűkmarkúak lettek volna felelős vezetőink, amikor a mi kontónkra jutalmazták munkatársaikat. több tucat politikai vezető kapott milliós jutalmat különféle jogcímeken a miniszterétől.

A legjobban Rogán Antal államtitkárai jártak

Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár, Nagy János programirodát vezető államtitkár és Dömötör Csaba miniszterhelyettes előbb motivációs elismerésként, majd jutalomként kapott egy-egy havi fizetést tavaly év végén – olvasható a Blikk hétfői összeállításában. A Miniszterelnöki Kabinetirodánál dolgozó három politikus összesen 2,6 millió forintot kapott, fejenként.

De nem ők voltak az egyedüliek, akik plusz pénzhez jutottak:

  • Miniszterelnöki Kormányirodán egyszeri 2 millió forintos jutalmat kapott Fónagy János és Juhász Edit
  • Igazságügyi Minisztériumban miniszteri elismerő oklevél címen egyhavi miniszteri illetményt kapott három politikai államtitkár, például Völner Pál fideszes képviselő
    a Pénzügyminisztériumban Banai Péter Benő egyhavi miniszteri fizetést kapott
  • az Emmiben az államtitkároknak 1 millió forint jutalom járt, ebből 350 ezer forint a Széchenyi Pihenőkártyára, ráadásul még Kásler Miklós miniszter is megkapta plusz pénzt.

A portál megkerestük a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy a miniszterek milyen szempontokat mérlegelhetnek a jutalomosztás során.

„A kérdésben a törvény irányadó. Az államtitkárok jogállásáról szóló jogszabály alapján az államtitkár jutalomban részesülhet” – írták a Blikknek. Rákérdeztünk a három rekorder államtitkárukra is. „Mind a három államtitkár kiemelkedő teljesítményt végzett a saját területén, erre tekintettel részesültek jutalomban”

– válaszolta a Kabinetiroda.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük