Gulyás Gergely: mi megtettük, most az Európai Bizottságon a sor!

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón belengette, hogy már csak órák kérdése és hajlandók nyilvánosságra hozni a vakcinaszerződéseket, amit több képviselő próbált eddig megszerezni, de hiába.

Ha hiszi, ha nem ez Önnek is fontos!

Sokan nem értik, hogy mi a jelentősége a szerződések megismerhetőségének, hiszen a legtöbb ember vagy bele sem néz, vagy ha igen lehet, hogy a felét sem érti. és igen, valóban hosszú, kacifántos és képek sem nagyon vannak benne, de

az átláthatóság lehetősége a demokrácia egyik alappillére, aminek része, hogy bárki -Ön is!- ellenőrizheti, hogy ki, mire költi a köz pénzét.

Az elmúlt napokban sok kérdés vetődött fel a vakcinabeszerzésekkel kapcsolatban. Ennek kapcsán Gulyás Gergely a mai Kormányinfón ígéretet tett, hogy 24 órán belül nyilvánosságra hozzák a kínai és orosz vakcinára vonatkozó szerződéseket. Az uniós beszerzésekkel kapcsolatban kiemelte:

azokat is nyilvánosságra akarták hozni, de Brüsszel megtiltja ezt a fajta tagállami kommunikációt.

Gulyás azt írja: Ő és munkaadója nyilvánosságpárti….. – és nem szakadt le semminek a plafonja….

“A magyar kormány a vakcinabeszerzések ügyében a nyilvánosság pártján áll. Ahogy ígértem, nyilvánosságra hozzuk a kínai és az orosz szerződéseket, továbbá arra kérjük az Európai Bizottságot is: hozzák nyilvánosságra a Brüsszel által kötött szerződéseket! (A dokumentumok alább olvashatóak.)”

Ugyanezt osztotta meg a különvéleményéről el nem híresült Kovács Zoltán is, no meg a Hír TV és a többi fidesz-megszólaló is biztosan követi a példájukat.

Jó böngészést!

 

világjárvány, bolondokháza
illusztráció: V.K.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük