Kovács Zoltán “már megint állati jó voltam a milliárdjaitokból”-posztban ünnepelte magát – Nem kéne megvárni, hogy más mondja?

Még szinte füstös volt az ég a Duna fölött a tűzijáték-petárdáktól, amikor Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, -de most nem ez a fontos- aki erre a hosszú hétvégére átvedlett a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetőjévé közösségi oldalán megjelent egy poszt arról, hogy “minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve”, vagyis: jó voltam és tetszem magamnak!

Színes-szagos, fényes és káprázatos….

Többnapos, országos dínom-dánomon, a Szent István Napokra keresztelt monstre állami fesztiválon mindent felvonultatnak a sörtől és Ákostól a giga turulon és a katonai légiparádén át a tűzijátékig. A rongyrázásnak persze ára van:

a rendezvénysorozatra nettó 5.500.000.000.- és 7.900.000.000 millió forint közötti összeget költenek el.

A 250 éve országos ünneppé tett nap a pártállami időkben előbb az új kenyér, később az Alkotmány ünnepévé változott, mostanra pedig szakrális jelleggel tarkított, de alapvetően népszórakoztatási célú állami rendezvényfolyammá vált.

Többnapos rendezvénysorozat korábban nem volt a nemzeti ünnep körül,

tehát nincs is mivel összehasonlítani ennek az árát, a tűzijátékról viszont pontos számok alapján azt lehet mondani:

több, mint négyszer drágább lesz az idei az elmúlt évek tűzijátékainál.

Hosszabb idő után először 2019-ben lépte át a tűzijáték ára a 200 millió forintos határt, akkor 212 millióba került, ehhez képest elég nagy ugrás a mostani, akkor is, ha a minimális, 910 milliós árnál maradnak. (forrás)

Kovács Zoltán “szenvtelen arccal”…

“Minden idők legnagyobb Szent István napi ünnepségsorozatának egyik fénypontját, a tűzijátékot a rendelkezésre álló adatok alapján több, mint hétszázezren nézték meg a fővárosban. Az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz napközben és a tűzijáték kapcsán beérkezett információk alapján elmondható, hogy

az augusztus 20-ai rendezvények biztonságosan és sikeresen véget értek. A következő két nap programjaira további sok tízezer látogatót várunk.”

Ehhez az adathoz a közösségi oldalon találtunk Tóta W. Árpád bejegyzését, ami sokat elárul a “rendelkezésre álló adatokról”….

“Sokan tréfálkoznak azzal, hogy a mai felvonulás a nemzethy Pride volt, de a valóság az, hogy attól messze elmaradt az érdeklődés. Ahogy a drónfotón látszik, körülbelül annyian mentek el megnézni a diszkókirályt, ahányan egy jobb karambol körül összegyűlnek, vagy akkor, ha kimarad két hetes busz. Világos, hogy elirigyelték a Pride sokadalmát, de úgy tűnik, ahhoz nem elég önmagában egy flitterbe öltöztetett, szoknyás férfi.”

Vissza a Kovács féle poszthoz….

“Péntek 22 óráig a rendőrség országosan 400 rendezvény békés lebonyolítását biztosította. Ezek közül 339 állami, illetve önkormányzati, 57 kulturális, 2 gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, valamint 2 más jellegű rendezvény volt. Az egész országban a legnagyobb rendben, rendőri intézkedés nélkül zajlottak az ünnepi programok….”

Jöttek is a kommentek, ahogy kell….

“Remélem, Falus Ferenc a pincében rettegte végig a mai napot, ffp2-es maszkban.”

“Köszönyűk szépen amit ma a Magyarokér tet!! Halyrá keresztyén Magyar Nezmet!!”

“ÖSZÖNJÜK..EDDIGI LEGEMLÉKEZETESEBB SZENT ISTVÁN NAPI ÜNNEP MEGRENDEZÉSÉT!!❤ ..2021.AUGUSTUS.20.❤”

Cirkusz és rögzített árú sör, mi kell még?

A rendezők mindent felülmúló programkínálattal készültek, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pedig ettől reméli a turizmus felélénkülését.

A siker érdekében a járványügyi intézkedések alól kormányzati felmentést kapott a rendezvénysorozat, a vásári búcsú-jellegű esztrádműsorban a legkülönfélébb témájú és színvonalú események váltják majd egymást augusztus 19-től augusztus 22-ig.

A hivatalos kommunikáció szerint azzal, hogy többnapos rendezvénysorozatot tartanak, a budapesti turizmust is próbálják kisegíteni, a cél az, hogy a vidékről oda érkezők ne csak a tűzijátékra menjenek, hanem foglaljanak szállást néhány napra a fővárosban. A kormányzat szándéka

„emelkedett hangulatot teremteni Magyarország születésnapján”,

ehhez pedig némi segítséget nyújthat, hogy a hagyományosan ilyenkor debütáló Év Kenyerét és Magyarország Tortáját idén először leöblíthetjük a Szent István Nap sörével (ami egyébként csapolt borsodit jelent), amiből a rendezvényhelyszíneken államilag rögzített áron, 350 forintért kapható majd egy korsó.

Egy szelet országtorta: 800.- – 1.000.- forint

A tavalyi győztes torták közül a cukormentes Szentivánéji álom 750 forint/szelet áron kapható, míg a Curiositasból 850 forintért adtak egy szeletet a cukrászdákban.

Lesz olyan cukrászda, ahol az év tortája, a Napraforgó és az év cukormentes tortája, a Beszterce rózsája is minimum 800 forintba kerül majd, máshol szintén egységesen 900 Ft/szelet áron kapható idén

– írta a Pénzcentrum.A  lap által megkérdezett cukrászdák válaszaiból az is kiderült, hogy találkozhatunk a tavalyihoz hasonló, változatlan 850 forintos szeletárral is, de lesz cukrászda, ahol az idei évben 990 Ft/szelet áron tervezik értékesíteni az országtortát.

 

kovács

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük