Kovács Zoltán “merész igazsága” Navracsics Tibor főszereplésével… – Ez izginek ígérkezik?!

A Megafonos skacok aktivizálása és Orbán Viktor Twitter oldalának beindítása után Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára jött a sorban, akit bevetett a regnáló annak érdekében, hogy “kerítésen innen és túl” minél több emberhez eljusson a kormány-igazság. Most kapaszkodjon: az utóbbi úriember podcast-házigazda lett, amely a The Bold Truth About Hungary -A merész igazság Magyarországról- címet kapta.

Merészen Navracsiccsal nyitottak…..

Aki nagy adok-kapokra számít, az csalódottan kapcsol el -ha egyáltalán belekezd- Kovács legújabb próbálkozására, mert ki hitte volna, de a két pasi mindenben egyetértett. Sőt, adták egymás alá a lovat…., vagyis alákérdezésben nem volt hiány.

…mivel Kovács Zoltán kopasz (angolul bald, és hasonlóan hangzik, mint a bold) és erre a podcast logója is utal, talán szójátéknak is szánták

-vélte a HVG újságírója. Az első epizód vendégének Navracsics Tibor Területfejlesztésért és az Uniós források felhasználásért felelős minisztert választották a médiacsinálók, aki egyébként Kovács egykori főnöke volt.

“…ez nem ajándék…”

Kovács és Navracsics arról az alapvetésről indul – ezt is tették az adás címévé, hogy az uniós pénz nem ajándék, hanem jár nekünk, az Európai Bizottság pedig mind a helyreállítási alapból járó összeget, mind a jogállamisági eljárás miatt elakadt pénzeket is. Navracsics egy korábbi érvelését húzta elő: szerinte az Európai Bizottság olyan kérdéseket nyit újra a tárgyalásokon, amiket korábban már lezártak.

Az adásban olyan idealizált képet festettek Magyarországról, amely nyomán szinte érthetetlenné válik, miért tartja vissza a Bizottság az uniós forrásokat.

Navracsics az ország abszorpciós mutatót citálja, amely azt mutatja, hogy Magyarország 80 százalékos hatékonysággal használja fel az uniós pénzeket, ami szerinte jó eredménynek számít. A miniszter szerint Magyarország egyre átláthatóbbá teszi közbeszerzési rendszerét is, Integritási Hatóságot is felállít – vagyis teljesít minden brüsszeli kérést. Kiemelte, hogy

a bizalom hiánya okozza a bajokat a Bizottsággal: hiába jó befektetés szerinte az Európai Uniónak Magyarország, a Bizottság nem bízik a kormány szándékaiban.

Bár munkája eredményeképp mára érzi a bizalom épülését, azonban a továbbiakban is azon fognak dolgozni, hogy javuljanak a kapcsolatok.

Iroda csodaszarvassal és Kováccsal….

Ne legyünk telhetetlenek, ha az igazság nem is derül ki a kizárólag külföldre fókuszáló podcastból, azt mindenképpen láthatja a néző, hogy Kovács Zoltán méretes irodában tengeti mindennapjait, amiben óriási a világtérkép, helyet kap a csodaszarvas és egy bekeretezett Népszabadság-címlap.

Idekívánkozik….

“Volt olyan ellenzéki politikus vagy ellenzéki civil szervezethez tartozó ember is, aki azt mondta, hogy ezek csak vállalások, és semmi nem lesz belőlük. De ezek a törvények el vannak fogadva, hatályba fognak lépni, és végre is fogjuk hajtani őket. Mondjuk én vagyok a garancia…”

– válaszolta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Szabad Európának arra a kérdésre, hogy mi a garancia arra, hogy a kormány tervezett antikorrupciós intézkedései nem maradnak papíron.

Friss!