Mi a fene az a “Soros-univerzum”- Kovács Zoltán se tudja de azért megmagyarázza

Kovács Zoltán kormányszóvivő  a kormány cicavíziójában  az M1 csatornán vetette be a köztudatba – emelve ezzel a tétet – az Orbán-kommunikáció találmányát, a Soros-univerzum létét. Na kérem itt az új feladat magyarságnak  feladatát ezt kell legyőzni. 

[mnky_ads id=”10551″]

Vitázósat játszanak a parlamentben

Kovács Zoltán kiemelte: az elmúlt években egyértelművé tették (?), hogy számukra Magyarország az első.  Folyamatosan zárják be tehát azokat a kiskapukat, amelyeken keresztül beszivárognak bizonyos emberek vagy szervezetek akik aktívan szervezik vagy ösztönözik a migrációt.

[mnky_ads id=”10552″]

A fenti bekezdés kérdéseket vet fel:

  • mivel tettek bármit is egyértelművé?
  • kit takar a “bizonyos”
  • mit jelent az “aktívan szervezzék és mi konkrét a bizonyíték

Az alaptörvény tervezett módosításáról azt mondta: annak célja, hogy megerősítsük alkotmányos identitásunkat.

Ön tudja, mit takar az alkotmányos identitás? Utánanéztünk, ezt találtuk:

A nemzeti alkotmányos identitás a nemzeti alkotmányok egy olyan magja, amely azokat a normákat, célkitűzéseket, elveket és értékeket tartalmazza, amelyek megkülönböztetik őket más államoktól, nemzetektől. Egyszerűen szólva a nemzeti alkotmányos identitás tesz németté, franciává, lengyellé vagy magyarrá egy nemzeti alkotmányokat.”

Az emberi jogok mehetnek a levesbe

Az ENSZ menekültügyi főbiztossága és Amnesty International tiltakozása a “Stop Soros” törvénycsomag ellen,  lepereg a kormányról.  Kovács Zoltán úgy reagált: szerinte ez azt mutatja, ami ellen a kormánynak fel kell lépnie.

olyan tisztviselők, szervezetek állnak ki migrációbarát szerepben, a “Soros-univerzumhoz” kapcsolódó nézetrendszer támogatóiként, akiknek soha nem volt politikai mandátumuk arra, hogy ezt képviseljék.

Mit is jelent ez valójában?

Értelmezésünkben azt, hogy abban az esetben, ha bárki, bárhol kétségbe vonná Orbán és regnáló kormánya döntését, azt a jog és bármely erő segítségével “móresre kell tanítani”. Hogy ki dönti el, hogy mi minősül “beszólásnak”? Hát persze, hogy Magyarország miniszterelnöke, aki ugye ehhez IS ért.

Országvédelmi alap

A jövő évi költségvetésre kitérve a kormányszóvivő közölte: a kormánynak felelőssége, hogy figyelje az európai és globális gazdasági folyamatokat. Majd hozzátette, több jel mutat arra, hogy van, ahol sérülékeny az eurózóna. Erre fel kell készülni, ezért az országvédelmi alapot, illetve a költségvetés biztonsági tartalékát elővigyázatosságból 50 százalékkal megemelik.

Tegye fel a kezét az, aki tudja, mi az “országvédelmi alap” és melyik zsebünkből konkrétan mennyiről mennyire szándékoznak emelni és ez fejenként mennyi forintot jelent nekünk, befizetőknek? Kicsit utánajárva ezt találtuk:

Az Országvédelmi Alap 60 milliárd forint tartalékot jelent.

Az derült ki, hogy ez egy olyan parkoló, ahonnan Orbán kénye-kedve szerint csoportosíthat át a neki éppen célja eléréséhez elengedhetetlen dolgokra. Ilyen volt 2017-ben a nemzeti konzultáció, a stadionépítés (Videoton), a kedves egyházak támogatása, a Makovecz központ megsegítése, a Rogán-féle minisztérium plusz irányított propagandára.

Érdekes módon a Matolcsy-féle MNB azt javasolta 2017 májusában, hogy

“Elmaradhatnak a 2018-as költségvetési törvényjavaslatban szereplő előirányzattól az egyes bevételek és kiadások, így az Országvédelmi Alap törlése esetén lehet elérni a kitűzött 2,4 százalékos GDP-arányos hiánycélt…”

Mivel a fenti Kovács-interjú az M1-en zajlott, valódi kérdéseket nem tették fel, így csak saját erőből próbáltuk megválaszolni, vagy egyáltalán feltenni azokat.

[mnky_ads id=”10552″]

Mind -e közben az Alkotmány Bíróság…

Lattmann Tamás: Eszem-f.szom megáll attól, ami itt folyik, de komolyan

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük