Kovács Zoltán újabb lelki toporzékolása

A magyar kormánytól távol áll minden belátás, minden elegancia. Nem képesek veszíteni, nem képesek beismerni, ha nem volt igazuk. Erre példa Kovács Zoltánnak, a kormány “külföldi szájának” legújabb lelki toporzékolása is, ezúttal az elbukott tranzitzóna-ügyben.

Gulyás Gergely váratlan bejelentése után

minek utána az európai Bíróság elmarasztaló döntést hozott a magyarországi tranzitzónák ügyében, a csütörtöki kormányinfó egyik nem várt bejelentése volt, hogy Magyarország bezárja azokat. A tranzitzónákban  eddig folyamatos botrányok között és nemzetközi felháborodás mellett  “kezelték” a menekültkérdést.

Egy kis sorosozás sem maradhat el

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár:

“A tranzitzónák bezárásával Magyarország bezár egy kiskaput, amit az unió döntése megnyitott volna az illegális migránsok előtt Kovács Zoltán hozzátette: az Európai Bíróságot is beleértve az Európai Unió bürokratái, a bevándorláspárti brüsszeli bürokraták, illetve azok a Soros-szervezetek, amelyek aktívan segítik az illegális migránsokat a határok különböző oldalain, azon dolgoznak, hogy a legtöbb kiskaput hagyják nyitva az európai jogrendszerben és engedjék az illegális migránsok Európába áramlását. Ezért döntött úgy a magyar kormány 2015-ben, hogy megerősíti a határvédelmi rendszert, amelynek egyik eleme volt a tranzitzóna.”

Megint egy kalap alatt a menekültek és a bevándorlók

Kovács Zoltán kiemelte: ötödik éve vívják a konfliktusokat; képtelenség annak a rendszernek a fenntartása, amely elnézi, jóváhagyja, sőt emberi jognak tartja, hogy az illegális migránsok biztonságos országok tucatjait átlépve az Európai Unió területére lépjenek. Magyarország volt az egyetlen következetes tagállam, amely a schengeni határokat védve kimondta, visszaélés a nemzetközi és az európai joggal, hogy az illegálisan az Európai Unió határára érkezők oltalomért folyamodnak, majd amikor nem hagyják jóvá a kérelmüket – és ők vannak többségben -, eltűnnek.

“Ennek az üzleti modellnek véget kell vetni”

– szögezte le Kovács Zoltán, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy több százezer, oltalomra nem jogosult ember tartózkodik Európában, akik visszaküldésére nincs lehetőség.

Magyarországot minden irányból biztonságos országok veszik körbe.

A magyar álláspont következetes: ha valaki üldöztetés elől menekül, akkor az első biztonságos országban kell benyújtania menekültkérelmét. Ez nemcsak önvédelem, nemcsak Magyarország jogi és fizikai biztonságát védik, hanem az egész Európai Unió biztonságát – közölte régen hangoztatott álságos elveiket Kovács Zoltán.

csütörtök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük