Kovács Zoltán úr nyugodjon meg, és akkor megnyugszik! – Százak hagyták ott a Twitter-oldalát szegénynek….

Kinek jó az, ha a Nimród újság tótumfaktuma, aki valahányad-állásban a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, nemzetközi szóvivő is felhúzza magát? Történt, hogy felelőtlen követők egyszerűen cserbenhagyták a közösségi oldalát, ami érzékenyen érintette a minden reggel őket számláló fideszest. Ki is találta, mi lehet a bibi – mert az persze nem, hogy belőle lett elege páraknak….

Kovács-lamenta

Kovács Zoltán Facebook oldalán fakadt ki a Twitter közösségi oldal ellen, mert este még nyugodtan hajtotta álomra a fejét, hogy közösségi oldala követői csipázzák az általa írottakat és szépen gyarapszik is a számuk, ám reggelre kelve azt tapasztalta, hogy párszázan bemondták az “unalamast” és leiratkoztak új mondandója megismerésének lehetőségéről.

Trumppal is mit tettek….

“Az elmúlt napokban számtalan hír, elemzés és kommentár jelent meg a tech-óriások legújabb hobbijáról, ami semmi másból nem áll, minthogy felfüggesszék vagy letiltsák a nekik nem tetsző – általában konzervatív, jobboldali – hangokat. Talán Önök is emlékeznek arra, amikor tavaly szeptemberben a Twitter minden előzetes értesítés nélkül letiltotta a magyar kormány hivatalos fiókját, épp abban az időpontban, amikor Soros egyik hű szövetségese, Vera Jourová biztos bemutatta a brüsszeli bizottság jogállamisági jelentését. A Twitter részéről hivatalos bocsánatkérés vagy válaszlevél azóta sem érkezett.”

“A mai nappal viszont egy újabb szintet lépett a Twitter,

amely egyik napról a másikra közel 200 követőmtől fosztott meg, szintén mindenféle előzetes indok vagy magyarázat nélkül.

Miközben a tech-óriások folyamatosan arról papolnak, hogy mennyire fontos nekik a sokszínűség, addig az elmúlt hetek, hónapok példái azt mutatják, hogy korántsem ilyen megértőek a vélemények sokszínűségét illetően. George Orwell úgy fogalmazott az 1984 című művében, hogy

“A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik.”

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük