Kövér a cigányokra és a munkanélküli fiatalokra építi a magyar jövőt

Magyarországnak több olyan tartaléka is van, amelyeket kiaknázva, saját erőből is képes megoldani a gazdasági növekedésből – nem inkább az elvándorlásból (szerk.) – eredő munkaerőhiányt – mondta Kövér László Az Üzletnek adott interjújában.

Négyféle tartalék….

A házelnök szerint a kormány két nagy tartalékra számíthat demográfiai programja reménybeli, hosszú távú eredményein, valamint a robotizációban, a technológiai fejlődésben rejlő lehetőségeken túl. Az egyik ilyen tartalék az oktatási rendszerben van, ami szintén nem hoz rövidtávú eredményt, a másik pedig a

magyarországi cigány népesség még nem integrált része”,

amit a kabinet közmunkaprogramon keresztül már megpróbál visszavezetni a munka világába – fejtette ki, hozzátéve,

“Európában, mivel 8,5-10 millió roma él a kontinensen, ez ugyanúgy tartalék lehetne más országok számára is”.

Nem agyra gyúr….

Ne tekintsünk el attól a valótlanságtól, hogy Magyarországon azért nem lehet szakit találni, ha elromlik valami, mert akkorát nőtt a gazdaság, hogy hirtelen kevesen lettek, hanem azért, mert akiben volt spiritusz és vállalkozó szellem, már a kerítésen kívül szerel.

Életszerű, hogy aki éppen azon bosszankodik, – pártszimpátiától és vuduzástól függetlenül – hogy megint elromlott, bedöglött, eltört, ráz, – és sorolhatnánk – azt egy percig is boldogítja és hálával gondol majd Kövérre és a skacokra, hogy olyan jól dolgoztak, hogy a dübörgés közepette nem elég a szerelőszám?

15-25 év közötti munkanélküli? Vagyis általános iskolát végzett?

Tényleg a nyolc elemit végzett fiatalokkal akar Kövér országot megváltani? Anélkül, hogy véleményeznénk azokat, akik a vágyott csoportba esnek, lássuk be, nyolc év állami tanintézetben eltöltött idő ritkán jogosítja fel tulajdonosát világmegváltó gondolatokra, versenyképes megoldásokra az élet bármely területén.

A kormánypárti politikus szerint hasonló tartalékot jelentenek a munkanélküli fiatalok is, még amellett is, hogy Magyarországon a 15-25 év közötti korosztályokban mért munkanélküliségi ráta 10,5 százalék, azaz kevesebb, mint kétharmada az Európai Unió átlagának.

Kövér László elmondta, a magyar demográfiai mutatók jelenleg még a visegrádi négyekkel összevetve sem a legjobbak, de szerinte a korábbi, egészen rossz állapotokat már jelentősen sikerült meghaladni.

(forrás: MTI)

A történelem körforgása – csak mi dübörgünk egy helyben…..

Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje – pontosan mire is?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük