Kövér házelnök közösség elleni uszításért feljelentve!

Kövér László a „Nemzeti Vértanúk Emlékműve” avatóünnepségén nagyjából a magyar -de merjünk nagyot álmodni, hogy külhonban is figyelik a házelnök szavait- lakosság közel feléről jelentette ki, hogy istentelen, aki egyben nemzettagadó is.

Ne feledjük: Kövér 2019 Magyarországán „közjogi méltóság”

A Magyar Ateista Szövetség közleményt adott ki:

„Kövér László több alkalommal súlyosan kirekesztő, gyűlöletkeltő gondolatokat fogalmazott meg az ateista állampolgárokkal kapcsolatban. Szerinte

az ateista nem magyar, sőt ellenség, aki ellen meg kell védeni a hazát.

Az Országgyűlés elnökeként példamutatás helyett minden harmadik magyar ember elleni harcra szólít fel, mely akár fizikai agresszióba is torkolhat, ahogy azt történelmi példák is alátámasztják. Ezért a Magyar Ateista Társaság

közösség elleni uszításért feljelentette Kövér Lászlót,

és bízik minél gyorsabb felelősségre vonásában.

Az Országgyűlés elnöke a „Nemzeti Vértanúk Emlékműve” avatóünnepségén

kijelentette, hogy

„[…] a szellem erejével biztosítani tudunk egy olyan erkölcsi többséget, amely az istentelenekkel, a hazaárulókkal és a nemzettagadókkal szemben meg tudja védeni önmagát, nemzetét és hazáját.”

Súlyos uszítás az ateistákat egy csoportban említeni a hazaárulókkal és nemzettagadókkal. Különösen így van ez, ha azt állítják: ellenük kell megvédeni a hazát.

Magyarországon legalább minden harmadik ember nem hívő vagy ateista,

az államnak pedig kötelessége, hogy számukra ugyanolyan jogokat és biztonságot garantáljon, mint a többi állampolgárnak. Kövér László az Országgyűlés elnökeként nem tehetne kirekesztő és uszító nyilatkozatokat, ezért feljelentést tettünk közösség elleni uszításért a rendőrségen, és bízunk benne, hogy felelősségre fogják vonni őt.

A büntetőeljárástól függetlenül elvárjuk, hogy kérjen bocsánatot és mondjon le elnöki tisztségéről.”

megoszt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest