Elvileg kijár egy házelnöknek a tisztelet, mondom: elvileg. Ám Kövér László, a magyar közszolga ebben is illiberális, vagyis mindent megtesz, hogy kiirtsa a jóérzésű képviselőkből a gyerekszoba adta illemet. Aztán amikor ez megtörténik, ki van borulva, pedig sok mindent lehet követelni, de elismerést, azt nem.

Arató Gergely „forradalma”

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció oktatáspolitikusa előre megfontolt szándékkal szegte meg a házszabályt, ülve maradt, amikor Kövér belépett az ülésterembe. Sok oka lehetett volna annak, hogy Arató kibukjon, de végül is azzal húzta ki Kövér a gyufát, hogy

- Hirdetés -

ostoba homofób előítéletből megbélyegezte és sértegette az örökbefogadó szülőket.

A DK-s politikus közösségi oldalán indokolt:

„Kövér László ma nagyon megsértődött, mert nem álltam fel, amikor bejött, pedig ez az általuk egyoldalúan a Parlamentre erőltetett házszabályban is benne van. Legyen világos, hogy fütyülök Kövérék szabályaira. Nem őket, hanem a választóimat képviselem itt. Velük szemben az lenne tiszteletlenség, ha olyan házelnök kedvéért állnék fel, aki ostoba homofób előítéletből megbélyegezte és sértegette az örökbefogadó szülőket. Örömmel köszöntöm majd akár felállással is az új Magyar Köztársaság Országgyűlésének demokrata elnökét. Bár azt gyanítom, ő nem fog rá igényt tartani.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét