Sorting by

×

Kövér – Kásler csörte? – Micsoda libernyák dolog ez?

Úgy tűnik, a pedagógusok sztrájkja meglehetősen összezavarta a kormányzat képviselőit. Ebben a “mit is kéne tenni”-kapkodásban még a rendszer legkeményebb oszlopai sem tudnak egyetérteni. Legutóbb Kövér László és Kásler Miklós véleménye futott egymástól merőlegesen eltérő pályákon. 

Kövér lakossági fóruma

Egy ilyen fórumon beszélt Kövér házelnök többek között arról is, hogy mit gondol a pedagógusok követeléseiről. Országszerte tüntetnek a tanárok és diákok a rettenetesen alacsony tanári fizetések miatt, Kövér pedig kitért erre is a lakossági fórumon. Épp arról beszélt, hogy mindenkinek igyekszik a kormány emelni a bérét, de ezt nem lehet egyszerre mindenkinek, és akik nagyon korán megkapták, azok később már azt érezhetik, hogy lemaradtak. Ekkor tért rá a tanárok problémájára:

„Tehát ebben az értelemben természetesen egyetértünk a pedagógusok követeléseivel. Épp itt az ideje, és reméljük, hogy lesz módunk és érkezésünk is foglalkozni újra az ő fizetésükkel, jövedelmükkel”

– mondta Kövér, aki aztán arról is beszélt, hogy például az orvosbér és szakmunkásbér arányai tekintetében már jól állnak sőt, az arányok nagyon közel állnak a két világháború közti arányokhoz, vagy legalábbis közelítenek hozzá. Szerinte ezeknek a béremeléseknek köszönhető, hogy sikerült kivezetni az egészségügyi rendszerből a hálapénzt.

Ezzel szemben Kásler

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megköszönte azoknak a pedagógusoknak, akik nem vettek részt a szerdai sztrájkban. A minisztérium állítása szerint a pedagógusok 87 százaléka felvette szerdán a munkát, és 13 százalék csatlakozott a munkabeszüntetéshez. Emellett „kormányellenes kampányakciónak” minősítették a sztrájkot és az aköré szervező megmozdulásokat. Kiemelték azt is, hogy

„a mai 13 százalékos részvételi arány elmarad még a januári jogszerűtlen sztrájkban résztvevők 17 százalékos arányától is”.

A kormány továbbra is azt kéri a szakszervezetektől, hogy a háborúra való tekintettel lépjenek vissza a sztrájktól, jó példának pedig a mozdonyvezetőket hozzák, akik korábban így tettek. -írta meg a telex. Az eltérő reakciók is jól mutatják a fejeltlen kapkodást, ami kormány és Fidesz körökben jelenleg is van a sztrájkkal kapcsolatban, mert  kormányra egyáltalán nem jellemző módon vagy ne sikerült egyértelmű policyt megfogalmazni, vagy nem mindenki ért egyet azzal.

Előzmény 

Kövér

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

  • 2022.03.19 - 06:56
    Közvetlen hivatkozás

    Annyi,de annyi pénzt elsz@rt a kormány/orbán felesleges látszatberuházásokra, teljesen felesleges dolgokra,csak épp azt a réteget hagyta ki,akiktől a gyerekeink,unokáink jövője függ.Mit képzelt orbán,hogy ebben az iszonyatos inflációban majd a tanárok tanítanak továbbra is “szaré-húgyé”?Röhej,ami ebben az országban megy. Nálunk pl, (Bp melletti kisváros) annyira nincs tanár,hogy az isklaigazgató “kiemelt” a 10 takarítónőből 5-t, kinevezve őket pedagógiai asszisztensnek,mert mégse írhatta a jelenléti ívre,hogy a takarítónő felügyelt a gyerekekre. Így viszont a megmaradt 5 takarítónő kevés az óriási épületeket rendben tartani,ezért a szülő,és a diákok is be vannak vonva a takarításba. Ahogy orbán hazavágta az oktatást, az egy katasztrófa. Kásler pedig.- dísznek rettenet-ronda,másra meg nem jó. Senki nem érti,hogy mit keres még a posztján. A belügyminiszternek kell felügyelnie,nehogy mégnagyobb baromságot csináljon,mint amit már néhányszor tapasztalhattunk? Hát micsoda kupleráj ez a kormány? Bár egy fórumozó társam szerint a kuplerájban a madam redet,és fegyelmet tart, így hát beláthatjuk,hogy orbán még madamnak se felelne meg egy kuplerájban. Az egész kormány egy óriási csődtömeg,akik hazugságokkal,csalásokkal kerültek újra és újra a nyakunkra. Csak reménykedni tudunk,hogy most talán változik a helyzet

    Válasz
  • Visszajelzés: A sztrájkoló tanárok és támogatóik nem ismernek hétvégét, tovább "robog" az úthenger - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.