2019.04.25. Névnap: Márk

Kövér László a magyar-ecuadori közös határ megalkotásán ügyködik ….? 0 20

kover-ecuador

Ecuadorról a magyar átlagember nem tud szinte semmit, jó esetben is csak annyit, hogy Dél-Amerikában van és innen jön a banán. No meg azt, hogy ez a latin amerikai kis ország a soron következő “jó haverunk”. Kövér László kommunikátorai igyekeznek jó színben feltüntetni az országot, ahol éppen smúzol a házelnök.

A soros haver

Magyarország stabil régiós partnerként tekint Ecuadorra, egy olyan országra, amely méreteiben és értékrendjében közel áll hozzá

– jelentette ki Kövér László parlamenti elnök az ecuadori parlamentben szerdán elmondott beszédében.

“Magyarként büszkén emlékezünk azokra a honfitársainkra is, akik a történelem hányattatásai okán az önök országában találtak hazát, itt alkottak és gyarapítottak, mint a képzőművész Olga Fisch vagy az autóbuszgyártást megalapozó Botár Béla”

Magyarország, nyitott gazdaságú országként tisztában van azzal, hogy ha fejlődni akar, akkor Latin-Amerikával hatékony és jó partneri viszonyt kell kiépítenie a kölcsönös tiszteletre és a kölcsönös előnyök elérésére építve. Magyarország 2014-2017 között gyakorlatilag megduplázta latin-amerikai külképviseleteinek számát.

kover-ecuador
fotó: MTI

A közép-európai országok közül egyedülállóan ma tizenegy diplomáciai képviselete van a térségben.


Magyarország elégedett,

hogy ecuadori nagykövetségének újranyitása a politikai, gazdasági, valamint a tudományos és felsőoktatási kapcsolatok felfutását eredményezte. Magyarország a kezdeti 50-ről 2017-ben 75-re emelte az ecuadori diákoknak fenntartott kvótát.


Budapest meggyőződése, hogy a kétoldalú kapcsolatok javát szolgálja, ha minél több turista, üzletember, művész, tudós és diák látogatja meg kölcsönösen a másik országot. Magyarország éppen ezért támogatja, hogy az ecuadoriak rövid időn belül kapják meg a vízummentességet a schengeni övezetbe, amit Szijjártó Péter külügyminiszter az Európai Bizottság illetékes biztosának címzett levelében ki is fejezett.

kover-ecuador
Fotó: MTI/ Kövér László, az Országgyűlés elnöke és María Alejandra Vicuna, az Ecuadori Köztársaság alelnöke megbeszélést folyat Quitóban

Ecuador felkeltette a magyar vállalkozások érdeklődését,

amiben nagy szerepe van az EU-Ecuador szabadkereskedelmi megállapodás nyújtotta lehetőségeknek. Magyarország kész segíteni Ecuadort modern technológiai megoldásokkal. Világszínvonalú, multinacionális gyógyszeripari cége, a Richter Gedeon leányvállalattal képviselteti magát az országban, csakúgy, mint a Graphisoft magyarországi központú multinacionális szoftverfejlesztő cég.

“Látogatásommal azt szeretném kifejezni, hogy a Magyar Országgyűlés is kiemelt jelentőséget tulajdonít a latin-amerikai kapcsolatainak. Tanúbizonysága ennek, hogy megalakítottuk a magyar-latin-amerikai baráti tagozatot. Külön öröm számomra, hogy ez a parlamenti család ma értékes taggal bővül, hiszen megalakul az ecuadori parlament magyar baráti tagozata”

A magyar parlamenti elnök és kísérete dél-amerikai körútjának második állomása volt Ecuador.

Tiszteletükre a quitói parlament ünnepi plenáris ülést tartott. Az ülésen Elizabeth Enriqueta Cabezas Guerrero parlamenti elnök kitüntette magyar hivatali partnerét az ecuadori-magyar parlamenti kapcsolatok megerősítéséért tett erőfeszítéséért és elkötelezettségéért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + 5 =

Legfrissebb cikkeink

aprilis

Április szülöttei függetlenül attól, hogy a Kos, vagy a Bika jegyében jöttek-e a világra, minden nehézségen könnyen keresztülgázolnak, ráadásul szeretik …

Tizenöt éves csúcsra emelkedett a foglalkoztatottság az Európai Unióban tavaly, és a huszonnyolc tagállam közül tizenhárom már elérte a 2020-ra …

alhir

Akinek nem volt ideje, akit elragadott a munka heve, vagy pihent egy jót, de mégis kíváncsi, hogy mi történt ma, …

lazar

Az ex mindenminiszter múltba révedt és elmesélte, hogy volt főnöke egy éltre ellátta őt jó tanácsokkal. Ez lebegett a szeme …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: Kövér László a magyar-ecuadori közös határ megalkotásán ügyködik ....?!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/kover-laszlo-a-magyar-ecuadori-kozos-hatar-megalkotasan-ugykodik/