Kövér László, az antikommunista? Ugye, Te viccelsz?

A Fidesz gazdag életrajzi elemeiből kár volna kihagyni a legfontosabbat: Kövér László felvételi vizsga nélkül került be az egyetemre. No, nem azért, mert tanulmányi versenyt nyert. Atyai kitüntetés mentesítette a felvételi alól, (mint akkor másokat is, kiszorítva az értelmes diákokat).

A kitüntetés neve: Szocialista Hazáért Érdemérem.

Indoklás:

„Az 1956-os ellenforradalom leverésében szerzett elévülhetetlen érdemeiért.”

“A gyermek nem felelhet az apa tetteiért…” – mondják.

De nem az apát vették föl az egyetemre teljesítmény nélkül, hanem a gyermekét!!!  Számtalanszor bukott az egyetemi vizsgákon, arra már nem terjedt ki a kitüntetés hatása, két alkalommal évismétlésre is kényszerült.

A 2,0 átlagot elérő diák 5 éve alatt végezhetett a jogi karon, Kövérnek ez 7 évbe került. (Deutsch Tamás 14 és fél évéhez képest, persze, szép eredmény.) Jutalomból került az MSZMP KB-hoz tartozó Társadalomkutató Intézetébe, közvetlenül Aczél elvtárs keze alá. Kommunista vértől vérátömlesztéssel sem lehet megszabadulni.

Ez érvényes egykori ifjúkommunista társaira is. Orbánnak mondta az egyetem oktatója:

„Viktor, rosszabbak vagytok a Lenin-fiúknál!”

Nem véletlen, hogy Kun Béla unokája Kun Miklós történész egy ideig résztulajdonosa  és főmunkatársa volt a Hír TV-nek. A kommunista vérvonaltól soha nem tud a Fidesz megszabadulni. A fideszesek példája (Kövér, Orbán és a többi) hasonlatos ahhoz a a bennszülött törzsfőnökhöz, aki abba őrült bele, hogy új bumerángot akart venni, de nem tudta eldobni a régit.

„Kommunista kutyából, nem lesz demokratikus szalonna!”

– ahogy azt egykor oly találón mag Kövér is megfogalmazta.

A debreceni huszárhadnagynak (Kósa) még mindig nem sikerült a diplomát megszerezni. A példatár kimeríthetetlen. Nem véletlenül fogalmazták meg már régen: „A hülyeségnek csak alsó határa van.”

Kollár Erzsébet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük