Kövér László megint elgyurcsányozta magát, de a gyűlölködés apostola kiosztotta szinte a teljes ellenzéket is

Vasárnap reggel ismét kiderült, hogy Kövér László az országgyűlés elnöke idült gyurcsanyitiszben, azaz Gyurcsány-mérgezésben szenved, pedig hát azóta, hogy a DK elnöke miniszterelnök volt, történt ez-az saját portáján is, de azokkal valahogy megbocsátóbb a szigor kulcsainak őrzője.

Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet legaljához tartozik

Kövér László szerint a Demokratikus Koalíció elnökénél kevés több kárt okozó figurája volt a huszadik és a huszonegyedik századi magyar történelemnek. A házelnök a politikát érdekes műfajnak nevezve úgy fogalmazott: Borkai Zsoltnak

“az egyébként magánbűnök körébe tartozó erkölcsi botlása”

a politikában szemlátomást megbocsáthatatlan bűnnek tetszik, de Gyurcsány Ferencnek vagy Horn Gyulának a

“nemzet ellen elkövetett bűneinek sorozata”

szemlátomást a megbocsátható bűnök sorába tartozik.

Ha Gyurcsánnyal nem is foglalkozunk, mert ő meg tudja védeni magát, a halott Horn Gyula esetében emlékeztetnünk kell mindenkit, hogy éppen a napokban, a berlini fal leomlásának 30 évfordulóján emlékezik meg róla és munkásságáról nagy tisztelettel minden demokrata a kontinensen és a tengerentúlon is.

Kövér László azt mondta, nincs annál nagyobb bűne a rendszerváltozásnak, mint hogy négy évvel az első szabad választás után éppen “egy fegyverrel a saját népe ellen harcoló hazaárulót” jelölt az MSZP a miniszterelnöki székbe. A házelnök Horn Gyulát azonban “egy grál lovagnak, egy nemzeti hérosznak” nevezte Gyurcsány Ferenchez képest, akit “egy pitiáner, senkiházi nemzetárulónak” titulált.

Dőlt a szó a bajusz alól

A fideszes politikus szerint a Gyurcsány Ferenc által elkövetett bűnök – “az őszödi beszédtől a lovasrohamon, rendőrrohamon keresztül az összes hazudozásáig, amiről ő beszélt” – és a Borkai Zsolt által elkövetett erkölcsi kisiklás nem mérhető össze. Hozzátette: sajnálja azokat, akik a baloldali “ifjú generáció üdvöskéi” közül korábban úgy nyilatkoztak, hogy azért nem fognak össze vele, mert nem akarják “összegyurcsányozni” magukat, de a “hatalomért és a koncért” néhány hónap leforgása alatt gyökeresen megváltoztatták a véleményüket és most már “bűzlenek a gyurcsányizmustól”.

Leszögezte: nem lehetnek büszkék arra, amit Borkai Zsolt a közösségük tagjaként művelt, arra viszont igen, hogy a nemzeti oldalon nem lehet következmények nélkül ekkorát hibázni.

Kicsit azért bevédte Borkait

Hangsúlyozta: Borkai Zsolt olyan ember, aki olimpiai bajnokként Magyarországnak szerzett dicsőséget, aki Győr polgármestereként jól működő, fejlődő, prosperáló és gazdag várost ad át majd az utódjának. Nem “egy teljesítmény nélküli, senkiházi nyikhajról”, nem olyan emberről van szó, aki a nemzeti érdekek szempontjából jelentős teljesítményt rombolt le azzal az egyetlen botlással, amit nyilvánosságra tártak. Itt azért fontosnak tartjuk megjegyezni, bármennyire is igyekszik a Fidesz a Borkai-ügyet egyszerű szexbotránynak láttatni, a szex-ügy -ahogy valaki találóan megírta- csupán a vivőanyag, ami a volt polgármester és családja költéseit szemlélve, alighanem elvezet a korrupciótól kezdve sok más köztörvényes ügyig is.

Kövér, az erkölcs és politikai morál bajnoka

A baloldalon azonban egy vállrándítással térnek napirendre minden erkölcsileg elfogadhatatlan cselekedet fölött – mondta a házelnök a kispesti és budaörsi ellenzéki politikusok ügyeire utalva.

Kövér László azt mondta: az a karaktergyilkosság, az az uszítás, az a suttogó propaganda, amely az Antall-kormányt is megbuktatta, tulajdonképpen az elmúlt harminc évben mindig a baloldal eszköztárába tartozott. Hozzátette: ma már nem kell titkosszolgálati közreműködés sem ahhoz, hogy valakinek titokban felvegyék a mondanivalóját, vagy éppenséggel egy telefonnal az engedélye nélkül levideózzák bármilyen élethelyzetben.
Mindenki a zsebében hord egyfajta titkosszolgálati rendszert, és mivel nincs igazi szankció, ami ezt a személyiségi jogok védelme érdekében megtorolná, egyre szélesebb körben alkalmazott divattá válik – mondta. Azonban kiemelte: aki a közéletre adja magát, annak eleve fokozottan érzékenynek kell lenni arra, hogy véletlenül se kerüljön félreérthető, vagy pláne egyértelműen méltóságán aluli helyzetbe.

A házelnök az interjúban a romániai elnökválasztási kampánnyal kapcsolatban – melyben Fekete-Győr András, a Momentum vezetője nem az erdélyi magyar, hanem a román liberális jelölt mellett kampányolt – megjegyezte: a magyar baloldal mindig hajlamos volt arra, hogy a saját népe, nemzete ellen bárkivel szövetkezzen. Ezzel a gondolattal Kövér nem tett mást mint szó szerint visszaböfögte Orbán Viktor néhány éve Tusványoson mondott mondatát.

A múltba révedő és a jelenben vakoskodó

Gyurcsány Ferenc december ötödikét megelőző gyalázatos kampánya is csak azok számára volt meglepetés, akik elfelejtették, hogy mit művelt a baloldal 1990 előtt, 56-ban és utána, vagy 1919-ben – mondta a házelnök a kedvezményes honosításról 2004. december 5-én tartott magyarországi népszavazásra utalva. Szomorúnak nevezte, hogy

“a fiatal generációban ez a mentalitás újratermelődik”.

Ez a cselekedetük semmiben nem különbözik attól, hogy az olimpia nemzeti önazonosság szempontjából óriási jelentőségű ügyét pitiáner hatalmi szempontokból megfúrták – emelte ki Kövér László.

Az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitányán történtekről szólva a házelnök kijelentette: az a fajta verbális mélység, amelyet Hadházy Ákos képviselő elért, párját ritkítja, és nem szeretné, ha a jövőben elterjedne.

Ennyit a vasárnap gyűlölet hangjáról! Egy kis idézetkavalkád itt olvasható.

Egy hozzászólás itt: “Kövér László megint elgyurcsányozta magát, de a gyűlölködés apostola kiosztotta szinte a teljes ellenzéket is

  • Avatar
    2019.11.10 - 16:15
    Közvetlen hivatkozás

    Kövér és bandája sajnos30 éve a politikai porondra kerültek, akkor még kommunistából lett liberálisként. Ráadásul ma meg is tagadják kommunista felmenőiket és múltjukat. Kövér a szocialistákat nevezte legalja kommunistáknak, de az a szitokáradat amit ma Gyurcsány Ferencre és a már védekezni képtelen Horn Gyulára öntött, az őt minősíti. Mi az, talán nem tetszik, hogy ő és a gazdája nem lehettek ott tegnap Berlinben a soproni ájtatoskodás ellenére? Az ország harmadik legfőbb közjogi (nem)méltósága szalonképtelen, eszement szélsőjobbos, ahogy második legfőbb (nem) méltósága is. Vöröskatona nagyapja meg forog a sírjában.Ilyen kijelentések után demokráciákban a házelnököt azonnal lemondatnák, de gyanítom, hogy ott ilyen agymenés után magától is lemondana. Nem csodálkoznék, ha kijelentései miatt Gyurcsány becsületsértés és rágalmazás, Horn Gyula családja pedig halottgyalázás, hitelrontás és rágalmazás miatt perelné a nem tisztelt Házelnököt.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük