Kövér László megvadult - Aki nem fideszes, az terrorista? - Városi Kurír

Sorting by

×

Kövér László megvadult – Aki nem fideszes, az terrorista?

Úgy tűnik, Kövér László, a Fidesz kettes számú apostola gondos elmeorvosi kezelésre szorul. Ez persze szigorúan magánvélemény, s felhívom a házelnök úr szíves figyelmét, hogy a miniszterelnök úr épp csak a minap bizonyította be az újságárusnál tett látogatása alkalmával, hogy Magyarországon sajtó- és véleményszabadság van, esedezem tehát, ezúttal ne szaladjon feljelenteni sem portálunkat, sem aggódó személyemet a médiahatóságnál, magam csupán – ismétlem – azon vélekedésemnek adok hangot, hogy gyanúm szerint a magyar Országgyűlés elnökének elmeállapotában súlyosan kóros elváltozás következett be az utóbbi időkben.

Hirdetés

Legutóbbi, vasárnap reggeli kinyilatkoztatásában az Orbán-rádióban Kövér László megvadult

Rendesen kiosztotta az Európai Unió választott képviselőinek úgy két-harmadát-háromnegyedét. Ezt tudta mondani szegény az EU jelenlegi állapotáról:

“Néhány nagyarcú nyugati politikus szereti az orrunk alá dörgölni, hogyha most akarnánk belépni az Unióba, akkor úgymond nem vennének fel bennünket az állítólagos jogállami problémáink, illetve a nézeteink és az értékekről vallott véleményünk miatt”.

Aztán erre csak kibökte:

„Ha most lenne (erről a) népszavazás, én egészen biztosan nemmel szavaznék.“

Kövér összekeveri a baloldalt és a konzervatív demokratákat

Ebből a szövegből sugárzik az a fajta jobboldali nemzeti gőg, az a bárgyú felsőbbrendűség, amely a múlt század első felében kétszer is háborús katasztrófába vitte az országot. Vélhetően most hangolják a népet a harmadik nagy öngyilkosságra: próbálják előkészíteni a választókat arra, ha Orbán jövőre ismét nyer a választáson, kivezeti az országot az Európai Unióból.
Ami ezt követte a házelnök úr magvas beszélyében, az nem több mint a szokásos összevisszaság, amelyben Kövér összekeveri a baloldalt és a konzervatív demokratákat, hogy végül kilyukadjon a Tanácsköztársaság történeti méltatásánál. A házelnök úr gondolati gazdagsága kétségkívül lenyűgöző:

“Az EU-ban az erkölcsi kereteket nem-csak hogy feszegetik, hanem szándékosan szétverik az európai baloldal képviselői, akik az Európai Néppártban ugyanúgy megtalálhatók, mint a szélsőbaloldalon, a kommunista pártokban.“

– állítja a házelnök úr, a madám a budapesti Kossuth téri nyilvános házban.

Mindez végül is talán nem egyéb, mint egy zavart elme kusza megnyilvánulása

Ám-de az EU-t kissé útszéli módon szidalmazó mondatok után van azért Kövér mondandójának alapos figyelmet érdemlő része is, amely inkább a honi ellenzék és a Fideszt akármely okból nem kedvelők számára lehet aggodalmat keltő. Kövér László simán vádat emelt mindazok ellen, akik a nyilvánosság előtt zajló jogvitában tették kritika tárgyává a Fidesz privát alaptörvényének keletkezési körülményeit, valamint annak tartalmát. Kövér szerint az ellenzék gyakorlatilag nyílt zendülést hirdetett meg az alkotmányos renddel szemben. Egyúttal a 20. századi történelem, és azon belül is a Tanácsköztársaság történetének tanulmányozását ajánlotta az ellenzéki képviselőknek, majd kijelentette: “a 133 nap után jött a 134“….Kövér figyelmeztet:

“az ellenzéki képviselők a volt kommunista nómenklatúrából származó tagjaikkal együtt téves következtetést vontak le” abból, hogy 1989-90-ben és 1994. között “semmiféle számonkérés, retorzió nem történt azokkal szemben, akik a diktatúrát addig a nemzet ellen fenntartották. (…) Téves az a hiedelem, hogy a magyar többség megint eltűri egy terrorista kisebbség randalírozását ebben az országban.“

Ez nem is nagyon burkolt fenyegetés. Grósz Károly miniszterelnökként tartott utolsó beszédében l988. novemberében próbálta a fehérterror rémével elejét venni a rendszer bukásának, amint tudjuk, sikertelenül. Kövér László most ugyanezt teszi, amikor a Fidesz jelenlegi, a nemzet ellen folytatott hidegháborúja közepette azzal fenyeget, hogy

„többség nem tűri el a terrorista kisebbség randalírozását“

Mert Kövér úr szerint a többség mindig a Fidesz! Ennek a többségnek mindig igaza van!

Aki nem fideszes, az terrorista! És minthogy Orbán, Kövér és a többi fideszes ingyenélő egyelőre ura az államnak, a rendvédelmi szerveknek, a sajtónak és minden egyéb hatalmi eszköznek, ellenzéknek, választóknak, a népnek nagyon ügyelni kell arra, hogy mire készül ez a Fidesz-féle „többség“! Mert mi lesz abból, ha Kövér László elszabadul? Emberek! Vigyázzatok!

Kövér László

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.