Kövér vs. Jakab! – Ki mellett áll Szabó Tímea, a párbeszéd társelnöke?

Május 17-én folytatódott a parlamenti szappanopera. Jakab Péter a Jobbik elnöke napirend előtti felszólalása során leficsúrozta a fideszes képviselőket, majd magát a házelnököt is, melyre válaszként Kövér elvette tőle a szót, és később példátlan módon szénné bűntette. Az ügyről alkotott véleményét közösségi oldalán mondta el Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

Példátlan büntetés

A házelnök természetesen nem érte be a kétes kimenetelű üléstermi csörtével, és (vissza?) élve hatalmával még egy elképesztő pénzbüntetéssel is sújtotta a szerinte renitens képviselőt. Aki azóta gyűjtést indított, hogy ezzel is bizonyítsa ellenfeleinek a társadalom felé áradó szimpátiáját.

Szabó Tímea így reagált az elképesztő esetre:

“Teljes szolidaritásom Jakab Péternek! Kövér-ellenőr elvesztette a maradék józan eszét! Kiállunk egymásért, minél jobban szorítanak, annál erősebb lesz az ellenzéki összefogás! Egy hónappal ezelőtt a párbeszédes Tordai Bencét büntette Kövér és a Fidesz-KDNP 8 millió forintra azért, amiért Varga Mihálytól az ülésteremben megkérdezte, hogy miért vett el 9,5 milliárd forintot a 2. és 3. kerület egészségügyi ellátásától. Tordai Bence azt tette, ami a képviselői kötelessége. Jakab még ennél is kevesebbért kapott fizetéselvonást. “

Kövér a legrosszabb házmester tempót hozza

A képviselő a továbbiakban arról beszél, miként tapos Kövér László a szólásszabadságon, hiszen:

“Még diktatúrákban sincs olyan, hogy egy képviselőnek kevesebb joga van, mint egy embernek az utcán. Ez már bőven az alapvető szólásszabadság lábbal tiprása, amit Kövér művel. Egy kérdésért a miniszterhez, vagy pláne azért, mert a ficsúr szót használjuk, nincs bíró, aki bárkit elítélne.”

Rettegnek ezek a senkiháziak, mert tudják, hogy jövőre vége a tolvaj királyságuknak. Összetartunk, nem ijedünk meg, folytatjuk!  – fejeződik be Szabó Tímea posztja.

Kapcsolódó

 

Szabó Tímea

 

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük