Követeljük-e a cenzúra bevezetését?

Cenzúrázza a Facebookot! Ezt javasolja Orbanisztán kormányának a Századvég Alapítvány Első pillantásra nagyon felháborító az ötlet, kiváltképp azok számára, akik ellenzéki média-szűkösség miatt már főleg ezt a közösségi oldalt használják információszerzésre, -cserére. Ámde…

Talán lenne a szólásszabadságot nyíltan korlátozó gyalázatnak is némi előnye

Rónai Sándor DK-szóvivő szerint, ha bevezetik az efféle cenzúrát, akkor „az internetadó ellen tartott demonstrációhoz hasonló nagyságrendű tiltakozásra lehet majd számítani”.
Ámde… Talán lenne a szólásszabadságot nyíltan korlátozó gyalázatnak is némi előnye. Vegyük például azt: mi is történne, ha a cenzúra mindenkire, köztük a Fidesz legszutykosabb szájú megmondójára, az 5. számú tagkönyves „bádogos” bloggerére is vonatkozna. Aki legutóbb is egy „szokásos” gyöngyszemmel lepte meg az ő kedves publikumát.
(A régebbieket itt és most hadd ne elevenítsem fel részint terjedelmi, részint népegészségügyi ok miatt: nem szeretném, ha bárki stroke-ot, szívinfarktust, heveny idegrohamot, gyomorvérzést kapna a szinte minden napra kijutó, hasonló fröcsögései miatt).
Szóval tegyük fel, hogy kellő – csuklóból tán két napot is igénylő – törvénykezést követően a Nemzeti(?) Együttműködés(?) Kormánya(?) bevezetné Orbanisztánban a nyílt cenzúrát.
Nézzük csak meg közelebbről!
pelda

Itt tart az ügy

Nagyon is komoly lehet a cenzúrával kapcsolatos fideszes szándék, ha ott tart a gebinet, hogy a tiltakozó nagyköveti olvasóevélen túl diplomáciai jegyzékben szólította fel a szlovén kormányt:
a jövőben akadályozza meg, hogy Maladina című lap címoldalán közölt kari- katúrához https://magyarnarancs.hu/kulpol/a-magyar-kormany-ujsagok-elleni-fellepesre-szolitja-fel-szloveniat-118697/
hasonló jelenhessen meg.

A Maladina címoldalán:

mladina

No, valahogy így festene, ha azok, akik megpróbálták kisajátítani a kokárdát és akik mellüket döngetve a márciusi ifjak s az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyedüli szellemi örököseinek vallották magukat – követelik a cenzúra bevezetését…
Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Előzmény

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük