A magyar kormány a jelek szerint annyira sietett a jobboldalinak mondott új médiabirodalom közérdekűvé nyilvánításával, hogy benne hagyott egy kínos hibát a közleményében szúrta ki a privatbankar.hu.


A felvételinél legyen tollbamondás!

Lehet, hogy egy kommunikációs szakember felvételénél azt is meg kellene vizslatni, hogy mennyire van otthon az alapvető fogalmak értelmezésében és nem kizárólag a párthűséget és a szervilitást kellene pontozni! A minapi baki biztosan kiküszöbölhető lett volna, ha erre is figyel a felvételi bizottság, már amennyiben a grémium birtokában van a tudásnak.

A kormányrendelet kiemelt indoka, hogy közérdek fűződik Magyarországon a print és nyomtatott médiakultúra megmentéséhez és a helyi, különösen a megyei nyilvánosság fórumainak hosszú távú megmaradásához”

– írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-hez eljuttatott közleményében.

“Nemzetstratégiai jelentőségű” lett a Fidesz média-gigásza, coki mindenkinek, aki vizslatná!

Ebben azt próbálja megmagyarázni, hogy miért minősítette a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány irányításszerzését az Opus Press, az Echo TV, a New Wave Media Group és a Magyar Idők Kiadó felett. Emiatt sem a Médiatanács, sem pedig a Versenyhivatal nem vizsgálhatja az üzletet.

Print és print

Mivel a „print média” és a „nyomtatott média” egy és ugyanaz, a közlemény lefordítva így szól:

„közérdek fűződik Magyarországon a print és print médiakultúra megmentéséhez.”

A szöveg megalkotói feltehetően


„print és online médiakultúrát”

akartak írni, de eltévesztették, erre pedig más magyarázat nemigen jut eszünkbe, mint a sietség.

(forrás: privatbankar.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét