Hadházy: hatalmas közbotrány helyett csak egy kis hír a sok disznóság között…..

Nem egyszerű átütni az elképzelhetetlen magasságba emelkedett ingerküszöböt átütnie egy-egy hírnek, ami arról szól, hogy mire szóródik el pár millió-milliárd magyar közpénz. Már rég nem érvényes a „minden napra egy mese” elve és a hírfogyasztók, vagy a hírektől megcsömörlöttek már régen nem kapják fel a fejüket a „kinek a kije kapott zsíros állami megbízást” tárgyaló cikkekre, majd az előre fiókban tárolt cáfolatukra.

Hír-közöny 2021 Magyarországán

Hadházy Ákos közösségi oldalán hívta fel a figyelmet egy újabb seft-gyanús megbízásra:

„Egy normálisan működő országban hatalmas közbotrány lenne, nálunk csak egy kis hír volt a sok disznóság között:

a kormány egyetlen vállalkozásnak adja ki az ÖSSZES KÓRHÁZ TAKARÍTÁSÁT, négy évre 300 milliárdért (és az összes kórház őrzését, még 200 milliárdért). Az Átlátszó újságírója komoly munkával annak is utánajárt, hogy így a takarítás négyzetméterenkénti ára 3-6-szorosa (!!!) lesz a mostaninak.

„Természetesen” a közbeszerzést úgy írták ki,

hogy csak néhány vállalkozás tudjon érvényes ajánlatot adni. Nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy belássuk:

a most takarító cégek emberei fogják ugyanúgy végezni a munkát, csak az extra profit csapódik le valamelyik fideszesnél (lehet tippelni, hogy kinél).

A Fideszt kb. ennyi érdekli az egészségügyből, hogy mennyit lehet belőle – lehetőleg minél könnyebben – ellopni. Ennek az eddigi legszomorúbb bizonyítéka a lélegeztetőgépek beszerzése.

A minőséget javító és az árakat csökkentő (eddig is erősen korlátozott) verseny ezután teljesen megszűnik. Az éhbérért foglalkoztatott takarítók pedig még kiszolgáltatottabbak lesznek. Ráadásul a takarítás sokkal fontosabb terület annál, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen nem csak a tisztaságról, hanem az évente sok ezer halálesetet okozó kórházi fertőzések megelőzéséről is szó van.
Az Átlátszó cikkei itt  és itt olvashatóak.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük