Közlekedés infó

Rendezvény miatt változik  a Budaörsre közlekedő buszok útvonala szeptember 1-jén éjjeltől 2-án hajnalig. A városban nem lesz egyszerű a buszozás.

A változás

A 40-es, a 40B, a 88-as, a 88B, a 140-es, a 140A, a 240-es, a 287-es, a 940-es, a 972-es és a 972B autóbusz módosított útvonalon közlekedik 2018. szeptember 1-jén (szombaton) 0 órától szeptember 2-án (vasárnap) hajnali 4-ig. A rendezvény  ideje alatt a Szabadság út Károly király utca és Petőfi Sándor utca közötti szakaszát lezárják.

A 40-es, a 88-as, a 88B, a 140-es, a 140A, a 240-es, a 287-es, a 940-es, a 972-es és a 972B autóbusz a Károly király utca és Budaörs, városháza között mindkét irányban a Károly király utca–Baross utca–Bretzfeld utca útvonalon közlekedik az érintett megállóhelyeken megállva.

A 40B autóbusz a Károly király utca és az Ifjúság utca között mindkét irányban a Károly király utca Baross utca útvonalon közlekedik az érintett megállóhelyeken megállva.

Hétfőn életbe lép a tanítási időszakban érvényes menetrend a BKK-nál

Szeptember 3-ával újra életbe lép a tanítási időszakban érvényes menetrend, egyes járatok sűrűbben közlekednek, és több felújítás is befejeződik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt MTI-vel.

A közlekedési társaság tájékoztatása szerint amellett, hogy a nyári szünethez képest egyes járatok gyakrabban indulnak, a BKK két forgalmas fővárosi vonalon további járatsűrítést vezet be. A 4-es metró munkanapokon reggel és délután a 2-es villamos pedig a hétköznap délutáni csúcsidőszakban, valamint este és késő este is a jelenleginél sűrűbben indul majd.

Szeptember elsejétől újra a teljes vonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Fehérvári út / Etele út között jár az 1-es villamos, miután a Népliget és a Mester utca között is befejeződik a villamosvágányok átépítése. A nagykörúti villamosvonalakon is újra a vonal teljes szakaszán járnak majd a villamosok hétfőtől. A 4-es és 6-os villamos vonalán az Oktogon és a József utca között, több mint 3 kilométeres hosszon a korábbinál korszerűbb felépítményű villamospálya épült, amelynek köszönhetően a későbbiekben szükségessé váló karbantartási munkák az eddiginél gyorsabban, egyszerűbben lesznek elvégezhetők.

Legkésőbb szombatról vasárnapra virradóra újra használhatják majd a városközpont felé tartó autósok is a BAH-csomópont feletti felüljárót, amelyen a városhatár felé haladók számára is megszűnnek a forgalomkorlátozások. A nyáron lezajlott felújítás keretében a felüljáró új aszfaltréteget és szalagkorlátokat kapott, valamint kicserélték a dilatációs rendszert is.

Feloldják a korlátozást emellett a Szent István körúton is, amelyen vízvezeték-felújítás miatt korlátozták a forgalmat.

További változás, hogy jövő hétfőtől a 2-es metró ismét megáll a Kossuth Lajos téri megállóban, amelyet a korábbi MTESZ székház helyén létesülő új irodaház építése miatt kellett lezárni.

Lemossák az Erzsébet hidat a hétvégén, részleges sávlezárás lesz

Lemossák az Erzsébet hidat a hétvégén, a munka során egy-egy sávot részlegesen lezárnak – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.

A közlemény szerint szombaton reggel 6.30 és 13.30 között mossák le a híd déli, Budáról-Pestre vezető oldalát, míg vasárnap ugyanebben az időszakban az északi, Pestről-Budára vezető oldalát.

(Forrás: BKK, MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük