Sorting by

×

Közlekedj okosan! – Hétvégén bringás felvonulás Budapesten

Hosszú szünet után lesz újra bringás felvonulás a fővárosban – szombat délután 2 órakor kezdődik a Margit hídnál. A koronavírus-járvány miatt hosszú-hosszú ideje nem volt már kerékpáros felvonulás Budapesten, jöttek viszont a rekordok a különféle kerékpáros számlálókon, ami azt mutatja, folyamatosan nő az igény a városi, közlekedési célú kerékpározásra, az infrastruktúra fejlesztésére.

Viták, támadások kereszttüzében

Az érem egyik oldalán a fővárosi vezetés által is támogatott bringás igény, a másik oldalon viszont az autósok önérvényesítő akarata. Nem csoda, hogy a főváros vezetésével szembe a kormány az utóbbiak mellé állt, és újabban nincs olyan kormány-közi megszólaló, aki ne ekézné, a biciklis infrastruktúra fejlesztésén dolgozó Karácsonyt és csapatát.

A miniszterelnökséget vezető miniszter legutóbb már egészen addig ment, hogy:

“a szinte senki által nem használt”

kőrúti biciklissávokról beszélt a kormány infón.

Egy éve írtuk:

Kerékpáros felvonulás itt és most!

Ennek jegyében szervez szombaton újra I bike Budapest kerékpáros felvonulást a Magyar Kerékpárosklub, az eseményre a Facebookon már több mint 10 ezren jelentkeztek be előzetesen.

A nem kerékpárral közlekedők segítésére a Magyar Kerékpárosklub részletes összeállítást közölt arról, mi várható a fővárosi közlekedés frontján szombaton a rendőrség által biztosított útvonalakon, Margit hídi (budai) indulással, 14 órától. olvasható az infostart oldalán.

A kerékpáros felvonulás a budai alsó rakparton, a Műegyetem rakpart egy szakaszán, a Petőfi híd északi oldalán, a Közraktár utcán, a pesti alsó rakparton, a József Attila utcán, az Andrássy úton, a Bajza utcán és a Damjanich utcán éri el a Városligetet. (A Petőfi hidat kivéve a felsorolt utakon a menet elhaladása alatt nem lehet közlekedni.)

Az eseményt Hollandia nagykövete, René van Hell nyitja meg, 17 órakor pedig bringaemelés lesz a Városligetben, 18 órára így mindenki visszaér Eb-meccset nézni, ahová szeretne – jelzi a kerékpárosklub.

A felvonuláshoz védettségi igazolványra nincs szükség, a maszkviselés sem kötelező.

(Képünk illusztráció)

bringa

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.