Kerítésen innenKiemelt hírek

Közlöny van róla! 4 betű és 3 szám = új rendszám!

Közlöny van róla: Kásler Miklós újra miniszterelnöki biztos! - És ez biztos!

Magyar Közlönyben megjelent rendelet új rendszámok bevezetését írja elő 2022 július 1-től. A Telex cikke szerint a négy betű két-két betűre tagozódik majd, közte a magyar címer lesz látható. A rendszámtáblán, csakúgy, mint a mostaniakon, ott lesz az EU-címer, és a H betű is kék háttéren.

A rendelet hivatalos rajzot is közöl az új rendszámról

Forrás: Magyar Közlöny

 

A taxik TX-betűkkel kezdődő sárga rendszámokat kapnak és megmarad a világoskék diplomatarendszámokban a CD-kezdés, valamint az oldtimereknek is az OT

A diplomatáknál a betűk után három-három számjegy jön. A TX és OT rendszámok után a kezdőbetűk után még két betű, kötőjel és három számjegy jön. Továbbra is lehetőség lesz egyéni rendszámtáblákra, erről azt mondja a rendelet, hogy

„legalább 3, legfeljebb 6 folyamatos betűjelből és legalább 1, legfeljebb 4 folyamatos számjegyből, együttesen 7 jelből”

állhat majd.

Ékezetes magánhangzók nem lehetnek benne, a számjegyek helyén nem szerepelhetnek csak nullák.

A rendelet szerint

„a Magyar Honvédség járműveire a HA, a rendőrség járműveire az RA, az Országos Mentőszolgálat járműveire az MA kezdő betűjelű, a NAV járműveire NA, a büntetés-végrehajtási szervezet járműveire a BA betűjelű, különleges rendszámtábla szerelhető fel, ami a jármű forgalomból történő kivonása után e szervek más járműveire is felszerelhető. Az RA kezdő betűjelű rendőrségi rendszámtábla olyan szolgálati járműre szerelhető fel, amelynek külső kialakítása e szolgálati jelleget tükrözi.”

Kapcsolódó

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

 

rendszám

Szólj hozzá!