A Közlöny nem jogtár! Ne befolyásolja a járványügyi korlátozások feloldása, ha részt vesz a vadászati kiállítás bármely rendezvényén! - Városi Kurír

Sorting by

×

A Közlöny nem jogtár! Ne befolyásolja a járványügyi korlátozások feloldása, ha részt vesz a vadászati kiállítás bármely rendezvényén!

A Közlöny ebben az esetben nem törvényt tartalmaz, hanem azt, hogy a regnáló kormány -felelősségre vonható név nélkül- egy kormányrendelet-módosítással a vadászati kiállítást kivonja a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól – jelent meg kedden a Magyar Közlönyben. Ugyan ezen a napon a regnáló kormány kezdeményezte a “járvány elleni további hatékony védekezés és gyors reagálóképesség érdekében a kormány a járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbítását az Országgyűlésnél 2022. január 1-jéig.

Hirdetés

Az élete múlhat rajta!

A vadászati világkiállítás mentesül a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól

– ez áll a kormányrendelet-módosításban, ami a friss Magyar Közlönyben jelent meg. A módosítás értelmében

a szeptember 25. és október 14. között megrendezendő „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás és a kapcsolódó rendezvények programjai járványügyi korlátozások és védettségi igazolvány nélkül látogathatók lesznek.

Az indok

„A sikeres magyar oltási programnak és a járvány elleni hatékony védekezésnek köszönhetően Magyarország az elmúlt hetekben több nagyszabású és sikeres eseményt – így az augusztus 20-i Szent István-napokat, a FEI négyesfogathajtó Európa-bajnokságot, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust – is rendezhetett, amelyeken több százezer látogató vett részt”

– írja az MTI.

Ez persze nem indok és nem ad felhatalmazást a döntnököknek arra, hogy újabb reménybeli százezreket tegyenek ki feleslegesen covid-fertőzésnek.

Azt, hogy jó-, vagy felelőtlen döntés volt-e a fent felsorolt tömegrendezvények korlátozás nélküli látogatásának lehetőségét megadni, egyelőre nem lehet tudni, amit tapasztalhatunk, az az, hogy lassan, de biztosan nő a fertőzöttek, a kórházban ápoltak száma és újra vannak halálesetek, a szennyvízből pedig az derül ki, hogy a tendencia fokozódik. Pontos adatokra nincs remény, mert

nem tesztelik a lakosságot, így nem tudni, hogy hány potenciális beteg járkál köztünk.

Azt se feledjük, hogy a harmadik hullám csitulása után nem lett több orvos, nővér, asszisztens a magyar kórházakban,

a harmadik oltásukat megkapó Sinopharmmal oltottak tulajdonképpen az első hatékony vakcinát tudhatják magukban és nincs hír arról, hogy a negyedik -második!- oltást is megkapják.

Hogy is van ez? Akkor most mi a frankó?

Ugyan azon a napon, amikor a fenti kinyilatkoztatás megjelent a Közlönyben, ez is napvilágot látott látott, szintén kormányéktól:

A kormány kezdeményezi a járvány miatti veszélyhelyzet meghosszabbítását az Országgyűlésnél – tájékoztatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) kedden az MTI-t.

“A járvány elleni további hatékony védekezés és gyors reagálóképesség érdekében a kormány a járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbítását kezdeményezi az Országgyűlésnél 2022. január 1-jéig”

A törvény hatályának meghosszabbítása azért szükséges, mert

a világjárvány továbbra is tart, a delta vírusmutáns terjedése miatt pedig egész Európában és Magyarországon is nő a fertőzöttek száma.

Még 11 nap!

Nagy várakozással tekint a milliárdjainkat felemésztő Vadászati Világkiállítás néven emlegetett, Semjén miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán, ez esetben a buli lebonyolításáért felelős személy. Van már operatív törzse is a rendezvénynek, meg hivatalos nemzeti pálesze is, már zajlik a köré csoportosított rendezvény-dömping, már csak a látogatók számáról kell gondoskodniuk.

Itt a bizonyíték: az ingyenjegy mellé adott ingyen utazással mentenék Semjén vadászati kiállítását

– kezdte posztját Dorosz Dávid közösségi oldalán.

“Ezen a rendezvényen ott van minden iskola helye!”

– így indul a kormány, pontosabban a Kovács Zoltán kormánybiztos által küldött iskoláknak szánt levél, amelyben arról írnak, hogy ingyenes utazást és jegyeket biztosítanak a gyerekeknek és az őket kísérő felnőtteknek a Vadászati és Természeti Világkiállításra. Az ingyenjegyosztogatást “Fátyol Iskolaprogram” címszó alatt hirdető felhívásban azt írják, hogy

a világkiállítás lesz az év legnagyobb természetvédelmi eseménye, ezért a rendezvényen ott van minden iskola helye.

A röplap szerint

a FÁTYOL Iskolaprogram nemcsak ingyenjegyet és utazást jelent, hanem külön a gyerkekenek tervezett programokat is. Azoknak, akik részt vennének, előre, online kell regisztrálni. A részvételhez csoportlétszámot kell regisztálni és túravezető is kérhető a levél szerint. A MÁV pedig ingyenes vonatutat is biztosít, ha a résztvevők vonattal utaznának.

További hírek…

Mindeközben az egészségügy….

 

Közlöny nem jogtár! Ne befolyásolja a járványügyi korlátozások feloldása, ha részt vesz a vadászati kiállítás bármely rendezvényén!
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.