Közlöny van róla! 2023-ban havi 61 000 forint pluszpénzt kapnak a tanárok – Na, nem mindenki….

A csütörtök este megjelent közlönyben leírtak szerint a bevett egyházak köznevelési, szakképzési, szociális és egészségügyi intézményei „az energiaár-növekedésből adódó többletkiadások kompenzációjaként” a 2022. évben egyszeri, kiegészítő támogatást kapnak. Továbbá az is szerepel benne, hogy a hitoktatóknak 2023-ra fejenként havi 61 000 forint kiegészítő támogatást adnak a „bérfejlesztés ellentételezéséhez”.

Iványi Gáborék nem fértek bele….

Egy csütörtök este megjelent kormányhatározat szerint a bevett egyházak köznevelési, szakképzési, szociális és egészségügyi intézményei

„az energiaár-növekedésből adódó többletkiadások kompenzációjaként” a 2022. évben egyszeri, kiegészítő támogatást kapnak.

A bevett egyház az Országgyűlés által meghatározott legmagasabb kategória. Nem tartozik ide például a legrászorultabbak számára iskolákat és szociális otthonokat fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, amelyet csak egy alacsonyabb kategóriába, bejegyzett egyházként ismertek el nemrég.

Ehhez az egyházi támogatáshoz szokatlan módon nem rendeltek összeget, egy másik kormányhatározat viszont azt mondja ki, hogy a nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott köznevelési intézmények

„az egyházi fenntartású köznevelési intézményekkel azonos mértékű” támogatást kapnak, és itt van összeg: 440 millió forint és külön 10 millió az Országos Roma Önkormányzatnak.

Akik “jól választottak szakot”…..?

Egy szintén csütörtökön közzétett kormányrendelet a hitoktatóknak ad 2023-ra fejenként havi 61 000 forint kiegészítő támogatást a

„bérfejlesztés ellentételezéséhez”.

Ezt nem csak az egyházi iskolák tanárai kapják meg, hanem az állami és nemzetiségi iskolákban dolgozó hittantanárok is, de ez esetben is csak azok, akik a bevett egyházakhoz tartoznak.

…és még….

A kormány 21 milliárd forint kerettúllépést engedélyezett a

„tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó”

kiadásokra, a

„rendkívüli migrációs nyomás kezeléséhez kapcsolódó feladatok hatékony megvalósítására”.

Az összeget a Belügyminisztérium kapja, de a határozat megszabja, hogy ebből 2,6 milliárdot a rendőrség, 7 milliárdot pedig az egyébként a BM-től független bíróságok személyi juttatásainak növelésére kell fordítani. Hogy a 21.000 millió forintot honnan veszik el, arról nem szól a fáma.

Forrás

Pin It on Pinterest