Közlöny van róla: a kormány ingyen használhatja a közterületet a pót-tűzijáték előtt-alatt és után is

Amíg Orbán Viktor nyaral, addig is működik a gépezet. Le a kalappal, nem kerüli el semmi a kormányfigyelmet, ha a sokat emlegetett Európa leg…. tűzijátékáról van szó, legyen az bármikor. Főleg így van ez, ha még az önkormányzatoknak is be lehet tartani vele…..

Közlöny újra az éj leple alatt….

Kedden késő este megjelent a Magyar Közlöny legújabb száma, és benne egy kormányrendelet

„az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról”.

-szúrta ki a Telex. Leegyszerűsítve az áll benne, hogy:

„Ha a közterület használatára […] hivatalos állami ünnep méltó megtartásával összefüggésben kerül sor, az állami ünnep – az előkészítést és a lebonyolítást is magában foglaló – megtartásával kapcsolatos közfeladat ellátására kijelölt szervezet az állam, illetve a fővárosi vagy a fővárosi kerületi önkormányzat tulajdonában álló […] közterületeket – a 2022. augusztus 26. és a 2022. szeptember 1. napja közötti időszakra is – díjmentesen használhatja.”

Fideszről magyarra fordítva….

a kormány egy veszélyhelyzetre hivatkozó rendeletben mondta ki, hogy az egy héttel elhalasztott, így jelen állás szerint augusztus 27-ére tervezett augusztus 20-i tűzijáték megtartásához ingyen használhatók a közterületek.

-magyarázza el a portál.

Az megvan, hogy mivégre hírdettek veszélyhelyzetet?

„az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása érdekében”.

Döntsön ki-ki magya, hogy mi köze van a közterület ingyenes használatának a humanitárius katasztrófához.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss

One thought on “Közlöny van róla: a kormány ingyen használhatja a közterületet a pót-tűzijáték előtt-alatt és után is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.