Kerítésen innen

Közlöny van róla! – Rogán Antal megnyerte a védelmi és biztonsági igazgatás csúcsszervének felügyeletét

Közlöny van róla és kéretik nem viccnek tekinteni: Rogán felügyeli a közpénzek felhasználását ellenőrző állami hivatalt

Az egésznapos mega-kormányülés folyományaként a szerda esti Magyar Közlönyből derült ki többek között, hogy Rogán Antalra továbbra is számít a miniszterelnök, sőt! Új, “testhezálló” -mi ne állna neki “testre”? feladatot osztott rá….

Rogán felügyelő…..

Új hivatalt hoz létre a kormány, az úgynevezett Védelmi Igazgatási Hivatalt, ami a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozik majd, vagyis Rogán Antal lesz a felelőse miniszterként. A rendelet szerint az új kormányszerv

„a védelmi és biztonsági igazgatás központi szerve” lesz, melynek feladata a védelmi és biztonsági igazgatási szabályozási reform szakmai folyamatainak koordinációja.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Miért pont ehhez ne értene, hiszen párthű, nem?

Ennek keretében

  • előkészíti a védelmi és biztonsági igazgatás központi szerve működését közvetlenül megalapozó szabályozókat,
  • összehangolja a védelmi és biztonsági igazgatási szabályozási reform keretében előterjesztett ágazati javaslatok szakmai tartalmát,
  • végzi a védelmi és biztonsági igazgatás központi szerve működéséhez szükséges felkészítési tevékenységet,
  • összehangolja a központi és területi közigazgatási szervek állományában a védelmi és biztonsági igazgatási feladatokat ellátó személyek védelmi és biztonsági igazgatási szabályozási reformmal összefüggő igazgatási felkészítését.

Egyszóval: tesz-vesz….

Egyelőre nem publikus, mennyiből gazdálkodik majd az új hivatal, a határozatok között viszont

a miniszterelnök megbízta Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy a költségvetésen belül különítse el az ehhez szükséges forrásokat.

Nem ez az első fejlemény, amely a Kabinetiroda portfólióját ebbe az irányba bővíti: Rogán Antal alá az új kormányzati struktúrában már bekerültek a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, Nemzeti Információs Központ néven üzemelő „szuper-titkosszolgálatot” Kovács Zoltán András dandártábornok vezeti.

A Védelmi Igazgatási Hivatalt a friss rendelet szerint egy főigazgató irányítja majd közvetlenül, személyét még nem jelölték ki.

Forrás

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!