Rasszista propaganda közpénzből

A közmédia az este azért tombolt, mert az LMP szakértőjének színes a bőre… Az esti Híradóban bő négy perces anyagban foglalkoztak azzal, hogy mégis mit keres az afgán származású, magyar állampolgár Janan Mirwais az LMP frakciója mellett.

Janan Mirwais az LMP egyik szakértője, Szél Bernadett tanácsadója, és az ELTE Jog- és Társadalomelméleti Tanszék óraadója.

A riporter azt emeli ki a riportban, hogy Csárdi Antal szerint „kiváló munkatársról” van szó, sőt az országgyűlési képviselő odáig merészkedik, hogy egyenesen „barátjaként” emlegeti Janant. Mindez úgy tűnik ki a riportból, mintha valamiért magyarázatra szorulna.

Azt a Janant, akiről egyáltalán nem derül ki, hogy miért foglalkozik vele a Híradó július 21-én, azt leszámítva, hogy valamiért számon akarnak kérni rajta egy januári (!) HVG-videóban kifejtett gondolatot. És persze hogy színes a bőre.

Janan a közmédia szerint azért gyanús, mert tanácsot ad, LMP-s politikusokat kísér, sőt végighallgatja a párt sajtótájékoztatóit (!) is. Csárdi Antal szombati sajtótájékoztatóján is ott volt, le is filmezték, és tagadhatatlanul színes volt a bőre.

A magyar adófizetők pénzéből fizetett közmédia ezután számonkéri, hogy Janan Mirwais, aki magyar állampolgár, 4 éves kora óta él Magyarországon, és hibátlanul beszél magyarul, mégis hogyan képzeli, hogy ha nem engedik be egy szórakozóhelyre a bőrszíne miatt, akkor diszkriminációt emleget, sőt perel.

Jananon egyébként azt a januári kijelentését akarja számonkérni a közmédia, ami szerint ha Magyarországon jelentős muszlim közösségek élnének, azokat könnyen fanatizálhatná a kormány retorikája.

(Forrás: 444)

Kapcsolódó:

Így (nem) tájékoztat a közmédia: Orbán faültetése jöhet, a tüntetés már nem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük