Városi kurír
A napi fontos.

100-ból 89 közmunkást nem tudnak álláshoz juttatni a munkaügyi központok

0 279

Aki közmunkás volt, jó eséllyel az is marad. Alkalmi munkára is csak összesen 8 embert tudtak elhelyezni az egész országban.

Az állami munkaügyi szervezet olyan kevés közmunkást tud piaci munkahelyhez segíteni, hogy már saját maga is elismeri a kudarcot. A Népszava birtokába került a Belügyminisztérium (BM) belső elemzése, amely szerint júniusban a közvetítési kísérletek mindössze 3,3 százaléka volt sikeres, majdnem 89 százaléka kudarccal végződött, mintegy 8 százalék eredményét pedig nem tudták rögzíteni. Alkalmi munkára az egész országban összesen 8 embert tudtak elhelyezni.

A dokumentum szerint a júniusban nyilvántartott közmunkások 80,6 százaléka az előző három évből legalább egyet már közfoglalkoztatottként töltött el. Ennél is kínosabb, hogy a januárban vagy februárban megszűnt közfoglalkoztatás után a nyilvántartott álláskeresők 86 százalékát egyszer sem próbálták munkához juttatni.

A belügyi tárca szakemberei a kormány számára készített összefoglalóban azt is kimondják, hogy a tavaly márciusban hozott intézkedések nem hoztak eredményt: „A közfoglalkoztatottak és a még ilyen munkához sem jutó álláskeresők elsődleges munkaerőpiaci elhelyezkedési esélyei – közvetítés hiányában – nem javultak”, miközben „nagy számban maradtak jövedelmet biztosító közmunka nélkül az álláskeresők”.

Borsodban, Szabolcsban és Hajdú-Biharban dolgozik az ország közmunkásainak harmada.

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó:

Egyre kevesebb a közmunkás

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ