Közös ellenzéki polgármesterjelölt indul Dunakeszin

A dunakeszi ellenzék – öt párt és egy mozgalom – egyetlen közös jelöltet indít a város fideszes jelöltje ellen az őszi polgármester-választáson – jelentették be vasárnap. Abban is megállapodtak, hogy az ötvenezer lakosú Pest megyei város mind a tíz körzetében közös képviselőjelölt indul majd.

Háttérbe szorultak az ellentétes politikai nézetek

A dunakeszi sajtótájékoztatón a közös polgármesterjelölt, a függetlenként induló Gerner Péter elmondta, hogy több hónapos egyeztető tárgyalások eredményeként jött létre a megállapodás az MSZP, az LMP, a DK, a Momentum, a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom között. Sikerült a város érdekeit szem előtt tartva, az ellentétes politikai nézeteket háttérbe szorítani – emelte ki.

A közös jelölt arról is szólt, hogy a gyors ütemben fejlődő agglomerációs városban a lakosság lélekszámának növekedésével nem tart lépést az infrastruktúra fejődése. Kevés az óvodai hely, az óvodák, iskolák zsúfoltak, gyakoriak a közlekedési dugók – példálózott –, hozzátéve, hogy ezen a helyzeten akarnak változtatni. A legfontosabb feladat a zöldfelületek növelése – tette hozzá.

A végleges programot a helybeliekkel együtt alakítják ki

Városfejlesztési koncepciójuk összeállításához a következő hetekben a pártok képviselői felkeresik a városban élőket, hogy az ő véleményük szerint alakítsák ki a végleges programot – közölte.

Gerner Péter az MTI-nek azt mondta, hogy informatikusként, menedzserként a vállalkozásában kellő tapasztalatra tett szert ahhoz, hogy a várost sikerrel tudja vezetni, ha elnyeri a választók bizalmát.

(Forrás: MTI)

Újabb fontos városban teljes az ellenzéki összefogás – Faltól-falig koalíció Székesfehérváron is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük