Közös európai érdek, hogy ne lehessen „elpecinázni” a médiát 0 351

ujhelyi

Az MSZP az osztrák hatóságokhoz fordul a Strache-ügy magyar vonatkozásai miatt, hogy kiderüljenek Heinrich Pecina és Orbán Viktor „közös bűnös üzelmei” – jelentette be Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.


Pecina minden magyar lapot megvett és előkészített Orbánnak

A politikus szerint Heinz-Christian Strache, lemondott osztrák alkancellár a nyilvánosságra került ibizai felvételen Heinrich Pecinát egy olyan befektetőnek nevezi, aki az elmúlt tizenöt évben minden magyar lapot „megvett és előkészített Orbánnak”, illetve arról is beszél, hogy a magyar miniszterelnökéhez hasonló médiakörnyezetet akar.

Ujhelyi István – aki a Népszabadság egykori, Bécsi úti székháza előtt tartotta sajtótájékoztatóját – kiemelte: a magyar nyilvánosságnak joga van tudni, hogy Heinrich Pecinának és Orbán Viktornak milyen kapcsolata volt, Pecina milyen megegyezéseknek és bűnös alkuknak köszönhetően záratta be a Népszabadságot, illetve vásárolta fel és készítette elő Orbánnak a sajtópiac egy jó részét.

Az MSZP nem bízik a magyar hatóságokban

Az MSZP EP-képviselője közölte: azért az osztrákokhoz fordulnak az ügyben, mert az MSZP nem bízik a magyar hatóságokban, és tisztában van azzal, hogy a magyar Országgyűlés kétharmados fideszes gépezete és Polt Péter legfőbb ügyész sem lesz hajlandó vizsgálatot folytatni.

Közölte azt is: felvették a kapcsolatot testvérpártjukkal, az osztrák szociáldemokratákkal, akikkel közös politikai és büntetőjogi lépéseket tesznek majd.

Arra a felvetésre, hogy az osztrák belügyminiszter szerint azért hozták most nyilvánosságra ezt a pár évvel ezelőtti felvételt, mert gyengíteni akarták a bevándorlásellenes politikát, Ujhelyi István azt mondta: nem erről van szó, itt az Európa-pártiak küzdenek az Európa-ellenes, maffiamódszereket alkalmazó és egyre inkább orosz érdekekből történő politikai mozgásokkal szemben.

Orosz pénzből „orbanizálják” a médiát

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Strache-botránynak köszönhetően, ma egész Európában arról van szó, miként „orbanizálják” orosz pénzből a médiát. Közös érdeknek nevezte az európai médiatermékek valódi tulajdonosainak feltérképezését, hogy ne lehessen „elpecinázni” különböző újságokat és tévécsatornákat.


Hangsúlyozta: az EP-választás tétje az is lesz, hogy meg tudják-e védeni Európát az orosz befolyástól, attól, hogy az Európa-ellenes szélsőjobboldali populisták orosz pénzből lenyúlják az európai médiatermékeket.

(Forrás: MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Nem egyenlő minden gyermek az Orbán-kormány előtt: miközben a családvédelmi akcióterv újabb gyerkőcök …

újhelyi

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A  magyar korrupciós jelentés nyilvánosságra hozatalát kezdeményezte az Európa Tanácsnál szerdán Ujhelyi István. Az …

mindenki

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Szerdán Dr. Budácsik Lajos a Városi Kurírban közölte nyílt levelét, (a cikk alatt …

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Sajnos a Városi Kurír egy technikai hiba miatt lekéste a bejelentés élőben közvetítését, …

Pin It on Pinterest