Mint minden évben, 2017-ben is elkészítette a Politico közéleti és politikai hírportál azt a listát, amelyen 28 olyan személy nevét tartalmazza, akik a lap szerint 2018-ban meghatározzák Európában a történéseket. Erre a listára került fel – ugyan nem egy évben – Soros György és Simicska Lajos neve is.

A lista

A listát a német liberális politikus, Christian Lindner vezeti, aki 2013 óta a Német Szabaddemokrata Párt elnöke. A 19. helyen Simicska Lajos áll.

A portál véleménye szerint Magyarországon kívül szinte senki nem tudja, ki az a Simicska Lajos – ő csupán itthon világhírű  –, a listán való szereplését azonban azzal indokolják, hogy az üzletember és a nemzet miniszterelnöke kapcsolatában bekövetkezett drasztikus változás a 2018-as választások után döntő szereppel bírhat nem csak Simicska, de az ország életében is. Mint írják:

Ha Orbán nyer, minden szem Simicskára szegeződik majd. Döntenie kell: továbbra is harcolni fog a kormány ellen, vagy veszteségminimalizálás céljából eladja a médiaérdekeltségeit. Amennyiben meghajol a nyomás alatt, az Magyarország legjelentősebb kormánykritikus sajtójának megszűnését jelentheti, és így Orbán szabadon kiterjesztheti a hatalmát.

Soros György a tavalyi, 2017-es lista 10. helyezettje volt.

(forrás: 24.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét