Kerítésen innenKiemelt hírek

Közös nevezőn Karácsony és Pokorni – Megmenekülnek a normafai fák?

normafa

Többen sunyisággal vádolták Pokorni Zoltánt, a XII. kerület fideszes polgármesterét, mert nem merte az önkormányzati választás előtt bejelenteni, hogy több száz fa kiirtásával készülnek új parkolót építeni a Normafához.

A főpolgármester is beszállt az ügybe

Karácsony Gergely -ahogy arról közösségi oldalán beszámolt- beszélt Pokorni Zoltánnal és együtt igyekeznek megoldást találni.

A tárgyalásról így ír a főpolgármester:

“Tegnap beszéltem Pokorni Zoltánnal, a XII. kerület polgármesterével, elmondtam neki a Normafa-beruházással kapcsolatos aggályaimat: én is ellenzem a fakivágást, nem támogatom, hogy a zöldterület rovására parkoló épüljön. Pokorni polgármester úr arról tájékoztatott, hogy dolgozik a megoldáson, abban nincs köztünk vita, hogy javítani kell a közösségi közlekedést a Normafára. Közösen támogatjuk ezért a fogaskerekű útvonalának meghosszabbítását a Széll Kálmán tértől a Normafáig.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Arról, hogy a Hegyvidéken fakivágás készülődik, a 24.hu tudósított először:

“220, többségében magas kőris és 250 négyzetméternyi cserje kivágására adott engedélyt a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya a XII. kerületi Önkormányzatnak, hogy a Natura 2000-es területen parkolót alakítsanak ki. A fák pótlására nem kötelezték az önkormányzatot.”

 

About Author

Szólj hozzá!