Sorting by

×

Az Ön segítségére van szükség! – Közösségi gyűjtés a 4 éves kunágotai kisfiú gyógyulásáért

A Láthatatlan Magyarország facebook csoport közösségi gyűjtést indított, egy négy és fél éves kunágotai kisfiú gyógykezelésének a támogatására.

Aki tud, segítsen!

“Kunágotán élünk, két gyermekünkkel. Tamás 2016.08.12.-én született Gyula városában. Terhesség zavartalan volt mindaddig, amíg a 28. héten észre nem vették, hogy több a magzatvíz és a köldök zsinórban egy érrel kevesebb van!

Orvosok azt mondták így is lehet egészséges a baba! Sajnos nem így lett!

Elérkezett a várva várt nap mikor úgy döntött lakóhelyet változtat, csak sajnos rossz szívhang, rátekeredett köldökzsinór miatt, azonnali császárt javasoltak az orvosok!

Apgar értékei teljesen rendben voltak.

Orvosról orvosra jártunk, nagyon sokat bent feküdtünk a kórházban. Időközben nagyon sok orvos látta, kezelte Tomikát. Észre vették, hogy teljesen más, mint egy egészséges gyerek, mind külsőre és belsőre is.

A tünetek észlelhetők voltak, de nem voltam vele tisztában, hogy milyen betegség tünetei lehetnek, mint pl: mozgásban elmaradott, hypotonia, reflux, evési nehézségek, gyenge immunrendszer, lyukas szív, gótikus szájpad, távol álló szemek, kis méretű állkapocs !

Voltunk genetikai vizsgálaton ahol közölték, hogy Tomikának kromoszóma rendellenessége van (Di george szindróma)

Genetikán sem tudták megmondani mire számítsunk a későbbiek folyamán. Kihangsúlyozták, hogy fejleszthető, amíg a betegsége engedi neki!

A genetikai vizsgálatot követte egy MR vizsgálat, ahol újabb betegséget fedeztek fel nála: az agyi rendellenességet ( csecsemőkori agyi bénulás). Teljes napi 24 órás felügyeletet igényel. Tartósan beteg, súlyosan fogyatékos, amit nem fog ki nőni, viszont fejleszthető napi rendszeres, intenzív tornával. Mozgásban mind szellemileg jelentős mértékben elmaradott. Beszélni nem tud egyáltalán, agresszió zavar, mozgás koordináció, testtartási problémák, vizelet- és széklet inkontinencia és ami még a betegségével jár!

Természetesen óvodába is jár, ott is fejlesztik amennyire lehetséges, mivel több beteg gyermek is van.

Tömören leírtam a mi kis történetünket. Természetesen papírokkal alá tudjuk támasztani az itt leírtakat. Mi minden tőlünk telhetőt meg teszünk, de ez kevés. Sajnos sok minden nagyon nehezen elérhető és anyagilag megterhelő.

Szeretnénk mindenkit meg kérni, aki teheti, támogassa Tamást abban, hogy kihozhassuk belőle a maximumot. Szeretnénk neki egy külön otthoni fejlesztő szobát is, fejlesztő eszközökkel!

Sajnos a lakás kicsi az ő mozgás igényéhez és a kialakítása sem épp megfelelő a számára! Az átalakítás költségeire nincs elég pénzünk, hiszen, kis jövedelműek vagyunk. Ahhoz, hogy mind ez megvalósuljon Tamásnak, mintegy 4.5 millió forintra lenne még szükségünk.
Kérem, aki tud, támogasson bennünket, akár egy pizza árával.

Számlatulajdonos: Multyán Kitti
Számlaszám: OTP Bank 11773140-00362313
Közleménybe: Tomikának
Email cím : kittuuus00@gmail.com

Mindenkinek előre is hálás vagyok az adományért és a megosztásért!

blöff

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.