Közpénzből idegen „tollakkal”? – Baja baja…..

A napokban került a bajai postaládákba egy kiadvány „Nekünk Baja az első, beszámoló az elmúlt öt évben elvégzett munkáról” címmel. Szépen kidolgozott fotók, jó nyomdai munka, bizonyára igen sok pénzbe került ez a füzet, hiszen legalább 15 ezer példányban adhatták ki.

Persze feltehetően van miből

– Többször visszatér a kórház új épületének átadása ebben a beszámolóban, ami állítólag az elmúlt 5 év munkájáról készült. Ezzel szemben a kórház új épületének építéséről szóló kormánydöntést 2010 elején jelentette be Dr. Révfy Zoltán akkori polgármester és Bajnai Gordon akkori miniszterelnök bajai közös sajtótájékoztatójukon. Az új épület átadása 2014. szeptember 17-én történt, az önkormányzati választási kampány időszakában. Fercsák Róbert az átadáson, mint polgármester-jelölt kapott szót.

– A belváros rekonstrukciója

( a sétáló utca- Tóth Kálmán tér-Szt.Imre tér- Bartók utca) pályázati támogatása is 2010 előtt dőlt el, az átadása pedig 2012-ben volt.

– A Lőkert sori óvoda

bővítéséről és felújításáról a Regionális Fejlesztési Tanács döntése 2009-ben született, az óvoda átadása 2013. szeptember 19-én történt meg, tehát ez sem az utóbbi 5 év munkájának eredménye

– A Szt. Antal utcai bölcsőde

építéséről szóló döntés is 2009-ben született, és átadására 2012-ben került sor március 30-án.

– A 55-ös főút teljes felújítása kerékpárúttal Baja és Szeged között

2004-ben került a Dél-alföldi régió Stratégia tervébe, 2006-ban a régió Operatív Programjának elfogadásával emelkedett kormányzati döntéssé. Ezt követően indult el a tervezése, és a többi előkészítő munka. Egy rövid szakasz kivételével ( a két megye határánál), ez is 2014-2015-ben készült el és lett átadva a forgalomnak. Fercsák-sikernek tálalni ezt is, azért minimum erős túlzás!

Ezek a sok milliárdos beruházások tehát biztosan nem az utóbbi 5 évben

végzett munkáról szólnak, így ezek csak a bajai polgárok választás előtti félrevezetésére kerülhettek ebbe a „csicsás” kiadványba.

– A Rotary Klub faültetési akciójának „lenyúlása”

már csak a „hab a tortán”, hiszen egy fotó erejéig ugrott csak oda Fercsák úr, és a faültetési akció folytatásához való hozzájárulás további száz fa ültetéséhez azóta sem történt meg a tudomásunk szerint.

– Az azonban igaz, hogy nem kell MR vizsgálatra más városba utazni,

csak a mondat második felét felejtette le a leköszönő polgármester úr: ha meg tudják fizetni a magánrendelés 40.000+26.000 Ft-os díját az egy vizsgálatra.

Valami különös véletlen miatt kimaradt az Ivóvízminőség-javító Program,

aminek az átadására viszont 2015. őszén került sor. Az elhibázott program nyilvánvaló következményeit jelző véleményekre pedig mindig úgy reagáltak a helyi fideszes hatalom emberei, hogy az csak az ellenzék hangulatkeltése, és valójában nincs is azzal semmi gond. Most mégis kimaradt a dicsőséglistából!

Idegen tollakkal ékeskedni Fercsák úr akkor is kínos, ha érzékelhető már, hogy a város változást akar. No, ez bizony gond, de csak Önnek!

Nyirati Klára
a Sikeres Bajáért Egyesület polgármester-jelöltje

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük