Központ: személyes átvétellel, elvitelre szolgáltunk ki, egyszer csak “teherautónyi rendőr érkezett, akik elzavarták a vásárlókat” – …és a másik olvasat…

Hatvan napra bezáratta a rendőrség a Központot, a budapesti Madách térnél található népszerű vendéglátóhely most kiszállításra sem nyithat ki. Emellett 500 ezer forintos pénzbüntetést is kiszabtak rájuk.

Több hónap fullos zárvatartás alatt csak házhoz szállítás volt, ma összeszedtük az összes maradék tartalékunkat, hogy kinyissunk

– mondta Péter és Laci a Telexnek. A hely tulajdonosai szerint

személyes átvétellel, elvitelre szolgálták ki a vásárlókat.

Az üzlethelyiségbe – azt állítják –

egyszerre 4 főt engedtek be, a kint folytatódó sort pedig koordinálták, ügyelve arra, hogy az emberek mindenhol tartsák a 1,5 méteres távolságot. A maszkhasználatra és az egyéb védelmi szabályokra külön táblán hívták fel a vásárlóik figyelmét.

Az elviteles akciót eredetileg péntek délután 3-tól este 7-ig hirdették meg,

„fél 7-kor teherautónyi rendőr érkezett meg, elzavarták a vásárlókat”

– mondták a tulajok a Telexnek.

A közteresek besegítettek?

Laci szerint már kora délután is járt a Központban két rendőr, akik valószínűleg a környék köztereseinek bejelentésére érkeztek, de akkor még mindent rendben találtak.

Mikor fél órával a tervezett zárás előtt, sokkal nagyobb létszámban ismét megjelentek a rendőrök, nagyjából 15 ember állt sorba a Központon kívül, a szükséges távolságot betartva,

-állították a központosok. A téren az elmondásuk alapján ekkor több helyen is álltak kisebb csoportokban emberek, összesen nagyjából ötvenen, de szerintük nem mindenki a Központ vásárlója volt,

a környéken más vendéglátóhelyek is árultak elvitelre.

A rendőrök először arról tájékoztatták a hely tulajait, hogy 30 napra kell bezárniuk és bírságot is kaphatnak, ezt később szigorították. Azt, hogy pontosan mivel sértettek szabályt, nem közölték velük, csak

„a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről”

szóló kormányrendelet számára hivatkoztak, mondták a portálnak nyilatkozó tulajdonosok.

Az érem másik oldala…

A cikk megjelenése után jelentkezett a portál egyik olvasója, aki szerint nem igaz, hogy 15 ember állt kint a Központ előtt.

„A Telepig tele volt a Madách tér Központból kifolyó emberekkel, az összes fiatal maszk nélkül volt ott, és a Központ annak ellenére kiszolgálta az embereket, hogy az utcán nem lehetett áthaladni a maszk nélküli tömegben”

– írta a “szemtanú”, aki szerint egyértelmű volt, hogy az italokat nem elvitelre, hanem a Madách téren való fogyasztásra adták ki a Központból.

A harmadik oldal: a kommentek

“Iszonyú álságos. Meghirdették előre a fb.on. Közterületi gyülekezési csoportosulási tilalom!!! (Tudom vannak plázás-metrós mémek melyen marha közel vannak az emberek egymáshoz, de nem lehet épp ésszel felfogni, hogy a kontaktok számának drasztikus emelkedésével a járna a maszk nélküli fogyasztások mellett a teljes nyitás, a boltok s a tömegközlekedés a szükséges minimum. )Ez a minden szabály betartása? Rendőrség a vonatkozó jogszabályok mentén jár el. Elhiszem hogy szorít a helyzet, de akkor is van egy határ, s némi felelősségvállalás is….legalább a vendégekért! Panaszkodás és a mártírkodás látom megy.”

“Osztjuk a hírt az oldalunkon. Felháborító az a kommunizmus, amit a járványkezelés céljából vezettek be teljesen értelmetlenül.”

“Kedves Központ vezetők! Sok időtök van ezért beszélgesetek kórházban, covid részlegen dolgozó emberekkel, s talán meg fogjátok érteni miről van szó. A közösség jó dolog, sok erő, érték van benne. Azt azonban nem pusztán ivással lehet építeni. Nem igaz, hogy betartottátok a szabályokat. A vendégeitek között jöttem haza. A kint ácsorgókat senki sem irányította a 1,5 méteres távolságtartásra, s a többség nem viselt maszkot. Bent pedig nem 4 ember tartózkodott. Nincs ezzel probléma, de vállaljátok a következményeket. Megértem, hogy nehéz, de nagyon sokan vannak rossz helyzetben. Többen kreatív ötletekkel, vendégkörükkel törődve talpon maradtak. Ti mit tettetek ezért? Nem tudom, mert annyira nem látok bele dolgokba. De azt hiszem ti is az áldozatszerepbe ragadtatok. Ez csak egy magánvélemény, ami kívülről látszik.Szurkolok, hogy életben maradjatok.”

“Vicces ,hogy itt szidjak a helyet ,mert kinyitott de abba nem gondolnak bele valakinek 3honapja nulla bevetele van egy kamu szarsag miatt de mindenki csak a sajat erdekeit nezi.”

“Még hogy támogatni?? Titeket. Szégyelljetek magatokat, terroristák vagytok!”

Anonymus

4 hozzászólás

 • 2021.01.23 - 08:46
  Közvetlen hivatkozás

  Egyértelműen szabályt szegtek öntörvényűen és most jajgatnak. Nem lehet figyelmen kívül hagyni az előírásokat. Ez van , türelem.

  Válasz
  • 2021.01.23 - 12:41
   Közvetlen hivatkozás

   Igaza lehet, de akkor mutogasson másokra ha a szemér kormány mindent betart, lopás, csalás, hazugságok óriási tételben.. ez a nagy magyar demokrácia !!! mocsok fidesz banda, már az emberek egymást jelentgetik mint a legmocskosabb sötét időkben, gondolkozni kellene, mielött igy vagy úgy itélkezünk….

   Válasz
 • 2021.01.23 - 12:20
  Közvetlen hivatkozás

  Freudi elszólás volt ez az akció a kapitalizmus folyamatainak újra gondolásáról.
  Nem az a kérdés már, hogy mennyi a profit, hanem az, hogy azt ki szerezheti meg bármilyen kis mértékben.
  Az új rendszer alapja tehát úgy írható le, hogy ki adhat el, mit, mikor, és kinek, azt ki veheti meg, továbbá hogy erre milyen körülmények együttállása esetén kerülhet sor.
  Szegény Orwell ha élne a homlokát csapkodná dühében, mert ez nem neki jutott eszébe.
  Nem

  Válasz
 • 2021.01.23 - 17:15
  Közvetlen hivatkozás

  Most Tényleg az a legnagyobb baj,hogy egy italkimérőhelyen többen voltak?Tényleg? Mi van a metrón vagy a villamoson? Ott 1,5 méterre állsz egymástól??Na??? Mi van az ósanban,a spárban vagy a tescóban???Ott is 1,5 méterre állsz egymástól???Ezek a vendéglátósok az utolsó fizetésüket,bevételüket is elvesztették november óta!!! Neked ugye van fizetésed,de ócsárolod őket!!! Mert neked ezt mondták a hatalmasok!!! Légy Te is vendéglátós!!! Neked se legyen fizetésed!!! GONDOLKODJ!!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük