Az elbukott egészségügyi jó-hírgyár története – nálunk járt Mélytorok

A  kijelölt főnökök szinte kivétel nélkül egykor az MTVA-nál vezető funkcióban dolgozók voltak. Ők egyébként tavaly tavasszal kezdték a munkatársak diszkrét toborzását.

Mit tesz Isten, olyan újságírókat kerestek, akik kormánylojalitása megkérdőjelezhetetlen. Az egészségügyi szakértelem, vagy tapasztalat nem szerepelt első helyen az elvárások között.

Ami pedig az anyagiakat illeti

Az újságírókat igencsak versenyképes, 300-400 ezer forintos havi fixszel csábították, a szerkesztők vélhetően ennél magasabb fizetéssel számolhattak.

A hírügynökség, valamint az újság előállítási és működési költségeinek fedezetét a kiszivárgott információk szerint részben uniós pályázatokból garantálták volna.

A tervek füstbe menetele néhány hete derült ki. A projektgazdát menesztették, és igyekeztek „sóval behinteni” a próbálkozás nyomait. A hirtelen „hátraarc” oka a vészesen közelgő országgyűlési választás lehet, amely miatt az illetékesek nem merték „bevállalni” a politikailag nagy kockázattal járó ötlet megvalósítását. Jobb híján a terepen harcolóktól kérik be a „győzelmi jelentéseket”…

A város Kurír természetesen a “hallgattassék meg a másik fél is” elve alapján megkereste kérdéseivel a cikkben említett Állami Egészségügyi Ellátó Központot is, de kérdésinkre egyenlőre nem érkezett válasz tőlük:

 • Megerősítik-e értesüléseinket?
 • Ha volt ilyen terv, végül miért nem valósították meg?
 • Milyen forrásból akarták finanszírozni a projektet?

A kérdéseinkre adott válaszaiknak, valamint az információinkkal kapcsolatos véleményüknek készséggel adunk helyet.

A kormány jó híreket rendel a kórházaktól!

2 hozzászólás

  • 2018.02.05 - 03:00
   Közvetlen hivatkozás

   edUkáció………..”betegnevelés”…………..ha már belekötöttél, megnevelni a betegeket – mit higgyenek,lássanak, stb……….még akkor is, ha nem igaz

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük