Közszférában dolgozók! Ti jöttök!? - Komoly leépítést terveznek a kormányhivatalokban - Városi Kurír

Sorting by

×

Közszférában dolgozók! Ti jöttök!? – Komoly leépítést terveznek a kormányhivatalokban

Addig úgy tűnik, nem hiszik el a magyar honpolgárok, hogy a regnáló ötletekből kifogyhatatlan és bármelyik szegmens sorra kerülhet leépítés-ügyben, a “biztonság” szó nem szerepel az eszköztárban. Most a közszféra a soros….?

Hirdetés

Meglepi a 2/3-ad biztonságából….

„A központi költségvetésből finanszírozott szervezeteknél végrehajtandó létszámleépítésekből” 30 milliárd forintot spórolna a kormány

– szúrta ki a Népszava.

„Egyre több jelzést kapunk arról, hogy a komoly leépítést terveznek a kormányhivatalokban, amelyekben több mint 37 ezren dolgoznak”

– ezt Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke mondta a Népszavának.

Van, ahol 10% feletti a kirúgottok tervezett száma

A lap úgy tudja, nem egységesen történnek majd az elbocsátások, egyes kormányhivatalokban, így például

a Szabolcs megyei egységekben tíz százalék fölötti létszámcsökkentés terveznek, míg a fővárosi szervezeteknél nem várható leépítés

– áll a cikkben. A portál kereste a Miniszterelnökséget, akik válaszukban azt írták:

„A kormány elkötelezett a bürokráciacsökkentés mellett. 2018-ban egy nagy létszámleépítést már végrehajtottunk. Továbbra is az a célunk, hogy kizárólag csak annyian dolgozzanak a központi közigazgatásban, mint amennyire feltétlenül szükség van.”

A nagy kormánytrükk….

A nagy leépítési terv azt jelzi, finomításra szorul a gazdaságfejlesztésért felelős miniszter kijelentése, amely szerint

„a kormány önmagán végzi a legnagyobb spórolást”.

Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter nemrég arról beszélt, hogy

idén 581 milliárd forintot takarítanak meg a tárcák, jövőre pedig újabb 500 milliárddal lesz kevesebb elkölthető pénzük.

A járási és megyei kormányhivatalokból a portálhoz érkező üzenetek alapján azonban

a minisztériumok költségvetésének tíz százalékos lefaragása elsősorban nem az egyre inkább gyarapodó központi apparátus létszámának csökkentését, sokkal inkább a vidéki hivatalok és intézmények munkatársainak elbocsájtását jelentheti.

Ezt vetíti előre, hogy a nyugdíjba vonulók helyét már most sem tölthetik be

Az ukrán határ mentén dolgozó tisztviselőket felzaklatták a nagy szabolcsi leépítésekről szóló hírek, hisz a menekültek ügyeinek intézése miatt a háború előttinél a mostani létszám mellett is sokkal több a munkájuk.

A 30 milliárdos megtakarítási terv híre mindenesetre terjed, különösen, mert a költségvetés indoklásában is az szerepel, hogy 2023-ban a hiányt például ezekkel a létszámleépítésekkel akarja csökkenteni a kormány és a törvényjavaslat arra ad felhatalmazást, hogy kidolgozzák ennek részleteit.

Hogy ki (kik) lesz a következő? Egy biztos: a képviselők a minap megszavazták maguknak a jelentős béremelést!

Kapcsolódó

 

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

  • 2022.06.16 - 15:17
    Közvetlen hivatkozás

    “A kormány magán kezdi a spórolást” Arra gondoltam,mikor ezt a kijelentést hallottam,hogy elkezdik az óriásira dagadt parlamenti vízfejnek a leépítését. De nem ez történik,hanem azokból szórnak ki, hanem a vidéki hivatalokban kezdik, pedig ott minden kézre szükség van. Viszont ezekszerint a megszámlálhatatlan államtitkár,miniszteri biztos,és ezek helyettesei úgy szaporodtak,mint a tehénszaros pocsolyában a baktériumok. Mikor ezek létszáma a mostaninak a negyede volt,akkor is működött az államigazgatás. De itt a valaki valakijének kellett valami jó kis zsíros állás, hát csináltak egy státust. Valószínűleg lesz majd fingásügyi miniszteri biztos is, mert szerintem már csak az nincs. Valamikor orbán azt mondta,hogy takarékos kormányzásra készül. Hát ez minden,csak nem takarékos. Ilyen arrogáns,pökhendi, urizáló kormány még nem garázdálkodott ebben a szerencsétlen,nyomorult,szétrabolt országban. Aztán még ez az extra profit-adó. Érdekes módon orbán oligarcháit,pereputtyát, haveri köreit nem sújtja ez az új adó,sem a kaszinókat. Pedig innen pillanatok alatt behajthatnák a tervezett összeget. Undorító,amit orbán és a kesztyűsbábjai művelnek.

    Válasz
  • Visszajelzés: Orbán-prioritás: atlétikai vb-re milliárdokat örömmel, tanár- és egészségügyis bérrendezésre szigorúan nem! - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.