Kerítésen túlKiemelt hírek

Szlovákiában a köztársasági elnököt oltották be először

olt

A pozsonyi egyetemi kórházban vasárnap Zuzana Čaputová köztársasági elnököt oltották be elsőként a koronavírus ellen. A vakcináció szombaton kezdődött meg Szlovákiában.

A vakcina a legjobb út arra, hogy kijussunk a COVID-19 által okozott nehéz helyzetből – jelentette ki Zuzana Čaputová köztársasági elnök, mielőtt beoltották a koronavírus ellen a pozsonyi egyetemi kórházban (UNB).

A kórház az államfőt oltotta be elsőként a vírus ellen

Ezt követően a kormánytagoknak és több parlamenti képviselőnek is beadták a koronavírus elleni vakcinát. A köztársasági elnök szerint a vakcina megérkezése és az oltás megkezdése a legjobb hír, amely az utóbbi nehéz időszakban érkezett. Megjegyezte, hogy megérti a nyilvánosságban a vakcina kapcsán felmerülő kételyeket, és foglalkozott ezzel.

“Igyekeztem meghallgatni a szakértők véleményét, érveit és magyarázatait azon kérdések kapcsán, amelyek felmerültek”

– magyarázta, és megkérte az embereket arra, hogy bízzanak a szakértőkben.

Čaputová szerint azáltal, hogy a legfőbb közjogi méltóságok és a kormánytagok az elsők között kapják meg az oltást, nőhet a nyilvánosság vakcinációba vetett bizalma.

A köztársasági elnök szerint az oltás megkezdése egy jobb időszak kezdete

“Bízom benne, hogy ez a szabadsághoz vezető út”

Gábor Grendel (OĽANO), a parlament elnöke hangsúlyozta, hogy a vakcina a kulcs a járvány megállításához.

“Az oltás az önmagunkkal és másokkal szembeni felelősség megnyilvánulása, a szülők és nagyszülők irányában is, akik a legveszélyeztetettebbek a járvánnyal szemben”.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(tasr)

virsli

About Author

Szólj hozzá!