Krekó Péter büntetőfeljelentést tett Bayer Zsolt, Menczer Tamás és Bácskai Balázs ellen

Egy hónapja hazugságon alapuló gyűlöletkampány zajlik a kormányzati irányítású médiában Krekó Péter ellen. A Political Capital igazgatója ezért a sajtópereken és személyiségi jogi pereken kívül magánvádas büntetőfeljelentést tett többrendbeli rágalmazás és becsületsértés bűncselekmények alapos gyanúja miatt is.

A kormányzati irányítású média és egyes politikusok egy elemzői nyilatkozat szándékos félreértelmezésére kampányt építve valótlanul állítják, hogy Krekó Péter az oltásokba vetett bizalom aláásására biztatta volna az ellenzéket. Krekó Péter épp az oltások iránti bizalom csökkenésétől óvva hívta fel a figyelmet többek között a kormányzati kommunikáció kockázataira.

“….azok az emberek, akik a tényeket nagy nyilvánosság előtt meghamisítják…”

Dr. Horváth Lóránt ügyvéd, Krekó Péter jogi képviselője szerint, azok az emberek, akik a tényeket nagy nyilvánosság előtt meghamisítják és ezzel azt a látszatot keltik, mintha maga a szakértő jelentette volna ki, hogy emberi életek feláldozása árán politikai hatalom szerezhető, vagy hogy felszólított volna bárkit, hogy ássa alá az emberek vakcinába vetett bizalmát, azok rágalmazást követhetnek el, amely már bűncselekmény, mivel ilyen soha nem hangzott el.

A véleménynyilvánítás szabadsága csak a bírálat, a jellemzés, a nézet és a kritika szabadságát foglalja magában, de az alkotmányos védelem nem vonatkozik a tények meghamisítására.

Krekó Péter és családja az eset kirobbanása óta halálos fenyegetéseket kapott. Az ügyvéd szerint ezek a személyek büntetőjogilag is felelősek lehetnek egy köztiszteletben álló szakértő nyilvános megaláztatásáért, és egy kétgyermekes család fenyegetéséért.

Bácskai Balázs publicista ellen rágalmazás vétsége, Bayer Zsolt publicista ellen rágalmazás és becsületsértés vétsége, Menczer Tamás államtitkár ellen pedig rágalmazás vétsége miatt indította meg a büntetőeljárást Krekó, illetve jogi képviselője.

Krekó Péter tavaly jogerősen pert nyert a Figyelő, az Origo és a 888 kiadói ellen, amelyek megsértették jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát, amikor valótlanul híresztelték róla, hogy titkos brit pszichológiai hadviselési akcióban vett volna részt.

Dr. Horváth Lóránt ügyvéd most is bízik a magyar bíróság értékítéletében és abban, hogy a hírhamisításnak a közszereplők vonatkozásában is gátat lehet szabni az eljárással.

Forrás

időjárás

Egy hozzászólás itt: “Krekó Péter büntetőfeljelentést tett Bayer Zsolt, Menczer Tamás és Bácskai Balázs ellen

  • 2021.02.03 - 11:11
    Közvetlen hivatkozás

    Sajnos nagyon hatásos és eredményes módszer amit ezek a gazemberek lépten nyomon elkövetnek tisztességes embereken, akik főleg híresek és ideológiailag -ami nincs is nekik- nem az ő platformjukon állnak. Az sem érdekli őket ha elvesztik a pereket -hiszen azt közpénzből a hatalom úgy is kifizeti- , mert az emberekben akkor is az eredetileg felhozott hazugságok és rágalmak maradnak meg. Így van az emberiség bekódolva, hogy a rosszat hiszi el jobban , mint a jót, sőt a jó nem is érdekli. Tisztelet a kivételnek vagyis, minden nem ebbe a halmazba tartozó honfitársamnak. Igazán hatékony rombolást tudnak egy társadalomban végezni, amellyel teljesen megosztják és bizonytalanságban, hovatovább félelemben tartják a népet. Ez az életelemük. Ezen most már csak erős akarattal és teljes egységben összefogva lehet változtatni.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük