Krumpli és szenteltvíz, na meg a lakcímkártya

A Fidesz-KDNP megmondó emberei éjjel-nappal  azt  szajkózzák, hogy hazánkban csökkent a szegénység, közel a teljes foglalkoztatás.

Tapsvihar

Orbán saját szájából kiáltotta világgá a Fidesz legutóbbi, kongresszusnak nevezett termelési értekezletén:

“végül mégiscsak sikerült a gazdaságot növekedési pályára állítani, a munkanélküliséget vissza-és kiszorítani, mindenkinek munkát adni, a családokat kiemelten támogatni, és sikerült a saját otthon esélyét megnyitni a gyerekesek előtt. Az emberek, ha nem is mondják, pontosan tudják, mi a helyzet”. 

Veretes mondatok, csak az a baj, hogy ezer sebtől vérzik, a valósághoz nem sok köze van. Orbán sajátjainak azt lódíthat, amit akar, hisz’ a körülötte levő talpnyalókat azért tartja, hogy mindenért és annak az ellenkezőjéért is felállva tapsoljanak. A kedves vezetőnk pedig már régen elvesztette emberi arcát, hosszú ideje  megszakadt kapcsolata a valósággal.

Az urak szolgálati gépkocsival a fenekük alatt igencsak narancssárgában látják a világot. Ha néha kiszállnának a luxus kocsijaikból, leereszkednének az egyszerű halandók világába, maguk is láthatnák a nyomorban, kilátástalan helyzetben tengődő milliókat. Az ország egyes részein új nyomortanyák jöttek létre, ahol az emberhez méltó élet legelemibb feltételei is hiányoznak.

Tömeges a szegénység

Szerény becslések szerint napjainkra hazánkban közel négymillió ember él a létminimum alatt, kilátástalan helyzetben, kiszolgáltatottan. Százezrek  tengődnek emberhez méltatlan körülmények között. Megtapasztalhatták, hogy a Fidesz beváltotta választási ígéretét. Nem hagytak senkit az árokparton, páros lábbal, teljes erejükkel belerúgták őket a mély árokba. Kiút számukra nincs. Reményük, hogy emberhez méltó körülmények között éljenek, nincs.

A sikertörténetnek beállított közmunkaprogram nem egyéb, mint szemfényvesztés. Nevezhetnénk modern kori rabszolgamunkának is, hiszen a közmunkásnak sincs becsülete, értéke. Esélyük sincs arra, hogy visszataláljanak a munka világába, így mindent zokszó nélkül vállalnak. A vidéki települések többségén a polgármester élet-halál ura, tőle függ, hogy ki juthat közmunkához. Aki nem gazsulál, netán szólni mer valami nem tetszőt, azt könnyen kipenderítik még a közmunkából is. Oszt jó napot, hogy egy klasszikus idézzek.

Jövőre választ az ország

Közeledik a karácsony. Azok a fideszes potentátok akik  eddig magasról tettek a szegénységre, keresik már régen elvesztett- talán sohasem volt-emberi arcukat. Pár héttel ezelőtt még arról olvashattunk, hogy a debreceni fideszes önkormányzat “töltöttkáposzta- adót” vezetett be, megadóztatta, az ingyenes ételosztásokat. Hosszú ideig nem tagadta az emberinek hazudott minisztérium, hogy olyan jogszabály-módosítást “köröztet”, amely a civil szervezetek és a pártok részére megtiltaná a közterületi ingyenes ételosztást. Később ugyan cáfolták a hírt, de az orbáni együttműködés rendszerében nem zörög véletlenül a haraszt. Orbán uralkodása alatt láttunk már karón varjút. 

34 milliárdos EU forrás lóg a semmiben

Persze arra továbbra sincs magyarázat, hogy a kormányzat mi a csudáért nem írta még ki a rászoruló emberek támogatására rendelkezésre álló EU-s forrás -34 milliárd forint—teljes felhasználására a pályázatot. Nem elírás, uniós forrás áll rendelkezésre a  nyomor enyhítésére. A kereszténynek mondott  Fidesz kormány a stadionok mellett, most éppen nemzeti korcsolyázó központot épít. A mai tervek szerint csekély 43 milliárdért. Százmilliárdokat vernek el Orbán és hittársai hobbijára, ugyanakkor vakok és süketek, amikor a szegénységről van szó.

Miközben a fideszes lakájmédia mindent megtesz azért, hogy a valóságot eltüntesse, a karácsony közeledtével a Fidesz politikusai sorban osztják a nem létező szegényeknek az élelmiszert. A közelmúltban maga a rendíthetetlen pártkatona,  rezsibiztos Szilárd lelkendezett azon, milyen nagyszerű, hogy Csepelen, a zuhogó esőben tömött sorokban álltak az emberek a fideszes önkormányzat által osztott krumpliért és almáért. A csepel.hu –ban így fényezte magát az önkormányzat:

„Voltak, akik már egy órával a meghirdetett időpont előtt beálltak a sorba, így kezdéskor több helyszínen hosszú sor alakult ki. Az esős idő ellenére mindenki türelmesen várakozott, a gördülékeny szervezésnek köszönhetően gyorsan haladt az osztás. Fiatalok, középkorúak és idősek egyaránt eljöttek, néhányan gratuláltak a polgármesternek a példaértékű akció folytatásához. Többen hálájukat és köszönetüket fejezték ki, hogy gondoltak rájuk.”

Úgy gondolom, mindez magáért beszél. Ahelyett, hogy elsüllyedne szégyenében ez a gátlástalan bagázs, még hülyének is nézi a nincsteleneket.

A minap a Fidesz egyik választókerületi elnöke – egyben a párt országgyűlési képviselőjelöltje – nevével felcímkézett tojást osztottak az önkormányzat dolgozói az egyik fővárosi kerületben. Ha igazak a hírek, a jövő évi indulásra maga a felcsúti Napóleon beszélte rá saját lábon álló lánya ügyvédjét. Valószínűleg a „szent családhoz” való kapcsolatnak nincs szerepe abban, hogy az erzsébetvárosi alpolgi ügyvédi irodája – igaz „csak” egy konzorcium tagjaként– pár milliárdos közbeszerzést nyert el, még tavaly. Ezt idén egy újabb megbízással még megfejelték néhány milliárddal. Számára biztos itt van a Kánaán, és  szegénység messze elkerüli.

A KDNP szeret téged

E hét végén pedig maga a szenteskedők egyike, az emberminisztérium államtitkára, a nem létező KDNP egyik üdvöskéje oszt krumplit a váci lakosoknak. Négyszáz helybéli örvendezhet annak a 10 kilogramm burgonyának, amit a térségük képviselője áhítattal kioszt a számukra. Talán még imáikba is foglalják a nevét.  Természetesen szó sincs választási kampányról, netán szavazatvásárlásról, tiszta emberségből kérik a lakcímigazoló kártyát. Vagyis aki nem váci, az mehet a lecsóba.  Szegénység, ugyan már!

Valószínűleg az ünnep közeledtével megszaporodnak az ilyen és hasonló élelmiszerosztások. Egy napra próbálják a hatalom emberei elfelejtetni az emberekkel az év további 364 napjának az embertelenségét. Arról egyik esetben sem szólt a fáma, hogy ki fizette az adományt. Tartok tőle, nem a képviselő urak nyúltak a zsebükbe. Hiszen többségük –mint az „örökös miniszterelnök” –nem tehetős ember, ezért kénytelenek közpénzből lecsípni azt a kis aprót, amelyet a “jótékonykodásra ” fordítanak.

K.B.: Törvénytisztelő állampolgár vagyok, de ha a törvények felrúgják az emberséget, akkor nem tehetek mást, törvényszegő leszek.

Hasonló téma: Sokaknak a karácsony is csak az éhezésről szól

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük