Kubatov ingatlana az anyós nevén van, ezért nem szerepel a vagyonbevallásában - Városi Kurír

Sorting by

×

Kubatov ingatlana az anyós nevén van, ezért nem szerepel a vagyonbevallásában

Üzemnek vagy erődnek is elmenne az a XXIII. kerületi, műhelyből, garázsból és több lakásos családi házból álló komplexum, amelybe nemrég költözött Soroksár fejlődő, felkapott részén a Fidesz pártigazgatója-alelnöke. Az ingatlan nemhogy nincs Kubatov Gábor nevén, de mivel felesége 80 éves édesanyja nevére került, a családtagok vagyonbevallásában sem kell szerepeltetnie.

Hirdetés

Január végén leadott vagyonbevallása szerint csak egy Volkswagen Jettával és 600 ezer forinttal gyarapodott az előző évhez képest a Fidesz pártigazgatója, az új autó és a készpénznövekmény mellett Kubatov Gábor valójában azonban egy frissen elkészült soroksári háznak is örülhetett.

Igaz, a vagyonnyilatkozatból ez nem derül ki: a telket ugyanis, amelyre egy bonyolult telekegyesítési és -megosztási manőver után később a házat is felhúzták (és amelybe tavaly ősszel költözött be a politikus a családjával) nem Kubatov, hanem a 80 éves anyósa nevére vették meg 2016 októberében.

A ház elsőre valamiféle erődnek vagy ipari üzemegységnek tűnik

Az ingatlan Soroksár felkapott, utóbbi években beépült, Gyáli patakhoz közel eső részén, egy csendes utcában helyezkedik el. Bár a kinézete miatt a ház elsőre valamiféle erődnek vagy ipari üzemegységnek tűnik – bádogtető, hatalmas fehér bádogfelületek, nulla utcára néző ablakkal, de annál több, az utcát, illetve a bejáratokat pásztázó ipari kamerával –, Kubatovék valójában egy műhelycsarnokkal és legalább 5-6 autó tárolására alkalmas hangárral kiegészült családi házat húzattak fel ide.

A hvg.hu-nak a Fidesz alelnökét közelebbről ismerő helyi forrása szerint a komplexumot egyfajta „menekülőútnak” szánta az eredetileg autószerelő végzettségű pártigazgató, mondván, ha egyszer felhagy a politikával, nemcsak a családja élhet itt, de az egyik csarnokban elfér a műhelye, a másikban pedig az a négy veterán Opel Kadettje is, amelyeket még évekkel (némelyiket évtizedekkel) korábban vett, és amelyeket egyébként a vagyonbevallásaiban is minden évben szerepeltet.

Az épülethez tartozó telek az ingatlan tulajdoni lapja szerint 2643 négyzetméteres, és olyannyira új, hogy még az ingatlan-nyilvántartásban sem szerepel: sem az ügyfélkapuról is elérhető Földhivatal Online, sem az illetékes budapesti fölhivatal saját nyilvántartása nem adott találatot arra a házszámra, amelyet Kubatovék tüntettek fel a kerítésükön.

Az utcát Kubatov miatt aszfaltozták

Kubatovék megjelenéséig az utca is földborítású volt, eső után tónyi tócsákkal tele, csak akkor kapott hirtelen aszfaltborítást, miután a Fidesz-alelnök kinézte a telket.

Kubatov Gábor vagyonnyilatkozata egyébként 2010-es képviselővé válása óta nagyjából változatlan: így „örök” benne az ingatlanokra vonatkozó első rész is, amely szerint a pártigazgató mindössze egy öröklés útján birtokába jutott, 30 négyzetméteres farkasgyepűi nyaraló felének a tulajdonosa.

MSZP: Újabb fideszes családbarát lépés…

Úgy tűnik, hogy a fideszes képviselők csak családi támogatással tudnak anyagilag boldogulni: Szijjártó Péter 167 milliós villáját részben a szülei fizették, Lázár János is családi segítséggel vásárolt ingatlanokat a gyermekének és már Kósa Lajos is számíthat a nyugdíjasként nagyvállalkozóvá lett édesanyja támogatására.

A fideszesek csak akkor szerénykednek, amikor a pénzügyeikről van szó. Mindent megtesznek azért, hogy elrejtsék a vagyonukat és ehhez a „családbarát” fideszes képviselők minden rokonukat felhasználják – olvasható az MSZP közleményében.

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Bemutatunk egy igazi Kubatov-listát

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.