Kubatov kérése követőihez: “…szeretném, ha itt és most a tanúim lennének…” – Hogy mi az “ügy”? Olvassa!

Kubatov Gábor, a a Fidesz pártigazgatója, a Fradi elnöke ritkán kér szívességet, jelen esetben is van némi pikírt felhangja a dolognak. Hogy “egyik szavam a másikba ne öltsem”, arról szól a történet, hogy pénteken Dunaújvárosban egy külsős biztonságiakból álló 50 fős csoport be akar hatolni a Dunai Vasmű gyárkomplexumába.

… és, hogy miként kerül a képbe Kubatov Gábor?

Stummer János a város jobbikos országgyűlési képviselőjével közös vasárnapi sajtótájékoztatóján azt is mondta, hogy a nemzetbiztonsági mellett komoly gazdaságbiztonsági kockázatai is vannak a „zsoldosseregek” megjelenésének, hiszen a Dunai Vasmű termelési profilja egyedülálló az országban, ezért különös jelentőségű a magyar nemzetgazdaság jövője szempontjából, továbbá sok ezer embernek ad munkát. Jelezte, hogy mind az elhárítástól, mind a hírszerzéstől soron kívüli tájékoztatást fog kérni, illetve a nemzetbiztonsági bizottság soron következő ülésén az ügy napirendre kerül.

a bizottság az Információs Hivatal és az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőit is be fogja hívni, az ülést még nem hívták össze, de már egyeztetnek róla.

Stummer János arra kérte Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját,

 „kösse meg a kutyáit, ne fenyegesse tovább a dunaújvárosi embereket”,

mert ők nyugalmat, békét szeretnének, és nem akarnak azzal szembesülni, hogy városukat

„zsoldosseregek szállják meg és érvényt akarnak szerezni kibogozhatatlan politikai, gazdasági, üzleti érdekeknek”.

Kiemelte: a rendelkezésére álló információk alapján nem kétséges, ezt a provokációt nem Kijevből, hanem a Fidesz pártigazgatóságáról szervezték,

hiszen többségében ugyanazok az emberek és kör vett részt abban, mint akik korábban a Nemzeti Választási Iroda bejáratánál az odaérkezőket vegzálták és a ligetes atrocitásban is személyesen részt vettek.

Kubatov közösségi oldalán válaszolt, ahogy tőle tellett

“Kérem, ne haragudjanak, ez a poszt elsősorban most nem önöknek, hanem a jobbikos Stummer Jánosnak fog szólni, aki azt hiszem, a véletlenek szerencsétlen egybeesése nyomán került a Nemzetbiztonsági bizottság élére.

Önök pedig szeretném, ha itt és most a tanúim lennének.

Stummer azzal vádolt meg engem, hogy „zsoldosseregeket“ küldtem a Dunai Vasműhöz. A valóság ezzel szemben az, hogy az ügyhöz nekem semmi, de semmi közöm.
De tudják, hogy megy ez: akinek kalapács van a kezében, mindenhol szöget lát. Az egyre mélyebbre süllyedő Jobbikot és a balliberális pártokat – a kommunista gazdáikkal együtt – már csak a polgári-nemzeti oldal iránti gyűlölet tartja össze.

Ami pedig Stummert illeti: nemhogy a Nemzetbiztonsági bizottság élére nem való, de még éjjeliőrnek sem.

Ha nem vették volna észre, Dunaújvárosban azóta van veszélyben a helyiek nyugalma és békéje, valamint százak munkahelye, amióta a gyurcsányisták a jobbikosokkal karöltve átvették a város irányítását.

Kálló Gergely (Jobbik) a térség országgyűlési képviselője szerint Mikó István elismerte, hogy ő áll a pénteki, döbbenetes dunaújvárosi események mögött, amelynek során ötszáz feketeruhás biztonsági ember jelent meg a városban. Úgy vélte, ha Mikó a többségi tulajdonos nevében jár el, felhatalmazása birtokában törvényesen átvehette volna a Dunaferr vezetését a hatályos jogszabályokat betartva. Hangsúlyozta, hogy

Dunaújváros nem Ukrajna, itt nem erőszakkal rendezik a vitákat.

A Dunaferr cégcsoport hivatalos honlapján tájékoztatott az esetről,

amelyet úgy jellemzett, hogy a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosának nevében egy

„zsoldos csapat” az elmúlt hónapok „verbális és jogi agressziója után fizikai agresszióra készült”. A feltűnően sok, kopaszra borotvált, kimondottan militáns benyomást keltő férfiakból álló csapatot pénteken az esti órákban a hatóságok feltartóztatták

– írta a cég.

A cégvezetés információi szerint a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosának, Tatjana Tarutának és köreinek képviseletében pénteken

Mikó István toborzott zsoldos csapattal készült elfoglalni a vasművet”.

Az ISD Dunaferr Zrt. irányításáért lassan egy éve folyik a harc az orosz többségi tulajdonos és az ukrán kisebbségi tulajdonos között, ez jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország legnagyobb kohászati vállalata válságban van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük