Kubatov listája békeidőben sem pihen? – A hívőhasznosítás lehetőségei…..

Mire jó egy lista? Sok mindenre. Felfokozott választás-körüli helyzetben -ami nálunk cirka folyamatos- például arra, hogy a tartani lehessen a hívőkben a lelkesedést, adott esetben mozgósítani a delikvenseket különböző fontosnak vélt üzenetek továbbítására. “Békeidőben” más a leányzó fekvése, a tábor ilyenkor is hasznos segítő lehet.

Hívőhasznosítás fortélyai…..

Vásárhelyi Mária közösségi oldalán fejtette ki véleményét a fentiekről:

“Most, hogy megnéztem JuhászPéter podcastját, amelyben egy polgármester elmeséli, hogy a Kubatov-listákat nemcsak választások idején használják, hanem a listán szereplők két választás között is mindenféle előnyökhöz – gyógybeutaló rendkívüli segély, támogatások, nyaralási beutalók – jutnak, eszembe jutott egy történet a nyolcvanas évek elejéről.

Ebben az időben kétévenként, nyáron a Magyar Rádió balatonszéplaki üdülőjében töltöttünk két hetet

Egy hatalmas közös ebédlőben szolgálták fel az ételeket reggel, délben, este. Azon senki nem lepődött meg, hogy az intézmény legfontosabb, vezető elvtársai lakosztályokban laktak, az egyszerű dolgozók pedig – akárhányan voltak – csak egy szobát kaptak, és az sem okozott különösebb felháborodást, hogy a fontos elvtársak egy kupacban ültek a dolgozó néptől elkülönítve és a kiszolgáló személyzet velük sokkal előzékenyebb volt, mint a dolgozó nép egyszerű gyermekeivel. Egyik reggel azonban lementünk reggelizni és a gyerekeknek a kakaó csak nem akarat megérkezni. Az elvtársak asztalán viszont ott gőzölögtek az elegáns kakaós kancsók, mert náluk a terítés is más volt az asztalon. Gyermekeim édesapja – aki egyébként sem a türelméről volt híres – egyszer csak begurult, felállt és átment az elvtársak kakaós kancsójáért és töltött belőle Andrisnak. Amikor megláttuk az első korty után az arcán elömlő elégedett mosolyt, mi is megkóstoltuk a kakaót. És láss csodát!

Kiderült, hogy az elvtársak más minőségű kakaót kaptak, mint mi robotosok és gyermekeink

Nekik külön főztek finomabb kakaót.

Mindez most azért is jutott eszembe,

mert egyelőre semmit nem tudhatunk arról, hogy milyen szempontok szerint válogatták ki pl. azt a néhány tíz embert a több ezerből, akiket a háziorvosok elsőként fognak beoltani.

És – a podcastban elmondottak alapján -nem zárnám ki, hogy a válogatáshoz a Kubatov lista szolgál útmutatóul.”

Müller

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük