Kubatov (lista) Gábor: nem lesznek trollcsapatok, a tiszta választási kampányban hiszek – Csak úgy, mint eddig?

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke szakítva egy élet szokásával azt ígéri, hogy az eddigi “folytatjuk” Fidesz-mondás helyett új utakra terelik a 2022-es választ kampánystratégiáját. Ezzel tényleg merőben mást ígér, mint a már jelenleg is futó karaktergyilokkal fűszerezett teljespályás ellenzék-letámadás.

Mi történhetett? Vagy csak a kiábrándulás szélén álló mérsékelt fidesz-hívők megnyugtatása a cél?

Az InfoRádióban Kubatov Gábor elárulja, a 2022-es választásra más kommunikációval készül a Fidesz, mert a televíziónál nagyobb szerepe lett a közösségi médiának a politikai kampányokban is. A Fidesz alelnöke azt mondja, nekik nem lesznek trollcsapataik.

Ő ugyanis hisz abban,

hogy a választási kampányban tiszta módszereket kell használni és alkalmazni.

Szerinte a közösségeken nagyon sok múlik, ő régi híve annak, hogy kapcsolatot kell tartani a választókkal. Az interjúban ő maga hozza szóba a Kubatov-listákat, jelezve, milyen komoly hozadéka van, ha a politika ismeri a választók véleményét.

A látó…..

A választások utolsó hetében, mire általában eljutnak az összes Fidesz-szavazóhoz, ő már szokta tudni, hányadán állnak, van-e valami problémájuk velük, jó volt-e a kampányuk. Kubatov Gábornak az teszi széppé a közösségi médiát is, hogy lehet építeni a közösséget, meg lehet hallgatni a választókat.

A közösségépítéssel azért állnak jól, mert nagyon jól teljesít az Orbán-kormány, sokan kedvelik őket. Az a kérdés csak, hogy ezt a kedvelést átfordítják-e aktivitássá.

A Fidesz alelnöke pártja támogatottságát nagyon magasnak tartja,

összevetve a 2017-es, 2013-as hasonló adatokkal. Szerinte

már nem kell módosítani a választási szabályokon, jó esélyük van nyerni 2022-ben.

Az amerikai kampányból is a közösségi média szerepét emeli ki. Elgondolkodtatónak tartja, hogy Donald Trump Twitter- és a Facebook-oldalát lekapcsolták, nyilvánvalónak nevezi, hogy erre készülni kell. Emlékeztet rá, hogy

„mindenkit letiltani lehetetlen”

egy közösségben,

„a Fidesz pedig a virtuális térben is jó közösséget fog alkotni. Ha valakit törölnek, támogatók átveszik a szerepét és kommunikálnak ugyanúgy tovább.

Mindenkinek föl kell készülni erre a helyzetre

A Facebook, ha az Egyesült Államok elnökét letörölte, bárkit letörölhet indoklás nélkül.

Kubatov szerint a Fidesznek mindenhol vannak hívei, ő mindenhol, nyerni akar. Budapesten is. Számításai szerint mintegy 60 körzetet kell hozniuk a parlamenti többséghez. A járvány elleni védekezéssel elégedett, szerinte a kormány amit lehetett, megtett, döntéseit értik az emberek.

Inkább a probléma az, hogy a Gyurcsány vezette egyesült baloldal mindvégig a vírusnak szurkolt.

Lendvai Ildikó közösségi oldalán szólt hozzá a fentiekhez:

“Kubatov (Lista) Gábor interjút adott a választási felkészülésről. Egyrészt attól tart, hogy a Facebook és társai majd őket is letilthatják, mint Trumpot. (Miért? Mire készülnek?) Ezért sok aktivistát mozgósítanak a közösségi térben nézeteik tolmácsolására, hiszen mindet nem tudja majd eltüntetni ez a csúnya, szabadságkorlátozó közösségi média, amely miatt ma az igazságügyminiszter is aggódott egyet.
Milyen szépen hangzik ez azoktól, akik pár hónapja fb-bejegyzésekért vitettek el rendőrrel két embert!

Most mindenesetre megnyugtatott: nem lesznek trollcsapataik…

(Ami 100 százalékig igaz. Nem lesznek. Vannak. Tegye fel a kezét, aki még nem találkozott velük! A kormányközeli Alapjogokért Központ egyik igazgatója külön képzést indított számukra.) Mégpedig azért nem lesznek, mert ő személy szerint a tiszta választási kampányban hisz. Aha. Al Capone meg a fair adózásban.”

4 thoughts on “Kubatov (lista) Gábor: nem lesznek trollcsapatok, a tiszta választási kampányban hiszek – Csak úgy, mint eddig?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest